Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Historia de un caracol que descrubrió la importancia de la lentitud. Luis Sepúlveda

caracol

‘Los caracoles que habitan el País de los Dientes de León llevan una vida apacible, calma y silenciosa, a salvo de animales salvajes y otros peligros. Entre ellos se llaman simplemente “caracoles”. Hasta que uno de ellos considera injusto no tener nombre, y descubrirá por qué son tan lentos. A pesar de los consejos de todos, el caracol inconformista emprende un viaje en el que conocerá a un melancólico búho, una sabia tortuga y unas hormigas muy organizadas. En su aventura, con situaciones en las que estará en juego la vida de sus camaradas, el caracol Rebelde no sólo encontrará respuesta a sus preguntas, sino que averiguará la importancia de la memoria y la verdadera naturaleza del valor.’

 
El dibuix de la coberta ja ens posa en l’espai on passa la història. Un cargol sol envoltat de la flor de dent de lleó. I durant la narració, la lletra està acompanyada d’il·lustracions en blanc i negre que representen el que ocorre en el capítol.
 
L’autor ha dedicat aquest llibre als neus nets. La idea va sorgir després que un d’ells, en Daniel, li preguntés: per què el cargol és tan lent? I des d’aquell moment es va dir que escriuria una història per respondre’l. Amb la faula també respon a les inquietuds de la societat actual i de la necessitat d’anar més a poc a poc per copsar el que passa al nostre entorn i prendre consciència del que no veiem perquè ho portem incorporat. ‘He aprendido la importancia de la lentitud y, ahora, he aprendido que el País del Diente de León, a fuerza de desearlo tanto, estaba dentro de nosotros mismos…’
Rebelde, el nom del cargol protagonista, és molt significatiu. És el que vol emprendre el camí del canvi, el que arrossega els altres a ser diferents i a trobar l’essència de la seva existència.
 

IMG_0852

 
 
Luis SepúlvedaLuis Sepúlveda, escriptor xilè, és conegut, també, per la novel·la per a infants ‘Historia de una gaviota y del gato que le enseñó a volar’, de l’any 1996, però ha escrit altres novel·les que, fins i tot, s’han portat al cinema com és el cas de ‘Un viejo que leía novelas de amor’ i un relat, ‘Café’, que s’ha adaptat al curtmetratge.
 
Altres escrits:

 • Crónica de Pedro Nadie, 1969. Primra novel·la publicada.
 • Nombre de torero, 1994.
 • Hot line, 2002, gènere negre.
 • Los calzoncillos de Carolina Huechuraba, 17 crónicas, Aún Creemos en los Sueños, 2006.
 • La lámpara de Aladino, 2008.
 • La sombra de lo que fuimos, 2009.
 • Historia de un Perro llamado Leal, 2016.
 • El Fin de la Historia, 2017.
 •  
   
  Llibres El llibre a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
   
   

  Logo Generalitat

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari