Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Sangre fría, de Preston & Child

Sangre fría. Preston & ChildDouglas Preston és un escriptor i editor nord-americà que va néixer a Cambridge, Massachusetts, el 26 de maig de 1956. Es va llicenciar en el Pomona College de Claremont, a Califòrnia. Va començar a escriure en col·laboració amb el Museu d’Història Natural Americà, sent en la mateixa època columnista per a la revista Natural History i editor del Curator. Posteriorment va seguir col·laborant amb altres mitjans, escrivint per a publicacions com el New Yorker, el Smithsonian, Harper’s i National Geographic.

Lincoln Child és un editor, analista de sistemes i escriptor nord-americà que va néixer a Westport, Connecticut, el 1957. Va començar a escriure sent un nen, i es va llicenciar en Literatura Anglesa a Carleton College, a Minnesota. El 1979 va aconseguir una ocupació menor a l’editorial St Martin’s Press, pujant graons fins a esdevenir editor, i fundar la seva secció de terror. Finalment va abandonar el món editorial per treballar com a analista de sistemes en MetLife.

En deixar enrere l’edició i concentrar-se en una cosa totalment diferent, Child va començar a trobar a faltar els llibres i va reprendre l’escriptura, publicant Relic, la seva primera novel·la al costat de Preston, que amb el temps va ser adaptada al cinema sota la direcció de Peter Hyams. Va gaudir de gran èxit, igual que altres novel·les que va escriure tant amb Preston com en solitari, el que li va permetre deixar la seva ocupació i dedicar-se plenament a l’escriptura. Les seves obres es caracteritzen per estar repletes de sorpreses i girs inesperats, i se solen enquadrar dins del gènere dels psicothrillers.

Lincoln Child és un gran aficionat a les motos, els lloros exòtics i la literatura anglesa vuitcentista. Douglas Preston, en canvi, s’apassiona pels cavalls, el busseig, l’esquí i l’exploració de la costa de Maine en un vaixell de pesca.

Douglas Preston i Lincoln Child són coautors, fins al moment, de deu novel·les, que s’han convertit en best sellers internacionals.

A Sangre fría ens trobem a l’agent especial del FBI Aloysius Pendergast, que en investigar la mort de la seva esposa Helen s’adona que en realitat no sabia gairebé res d’ella. Després de descobrir que no va ser un accident, té un sol objectiu a la vida: la venjança.

Pendergast i Judson Esterhazy, el germà de Helen, viatgen a Escòcia per gaudir d’uns dies de la caça del cérvol en els Highlands. La intenció de Pendergast és obligar Judson a revelar tots els secrets de Helen i de la seva mort. Però Judson té un altre propòsit: matar Pendergast.

Un dia de boira espessa, tots dos s’endinsen en una zona pantanosa i Judson aprofita l’ocasió per engegar un tret al pit a Pendergast i deixar-lo enfonsat en el fangar. No obstant això, abans d’abandonar-lo, li deixa anar aquestes paraules: “Helen és viva. Judson dóna per mort a Pendergast i informa la policia de l’accident. Però aquesta no aconsegueix trobar el cadàver.

Despietat, Pendergast emprèn la caça dels que el van trair pels pantans de Louisiana, els carrers de Nova York i fins pels erms erms d’Escòcia. Però, el que arriba a descobrir no fa més que entelar la seva visió del què ha passat.

Descobreix que la llengua materna de la seva dona era la portuguesa, que va néixer al Brasil, que el seu oncle havia estat el metge nazi d’un camp de concentració i, el més aterridor de tot, que va haver de fingir la seva mort perquè, si no, el que l’esperava era encara pitjor. Helen està intentant amagar-se d’una organització malèfica que utilitzarà a Pendergast per arribar fins a ella.

Les capes de l’embolic són múltiples i oculten una confabulació l’origen del qual es troba generacions enrere i sembla ser més horripilant del que mai hagués imaginat. Pendergast té la sensació que tot el que creia i tot el que entenia podria haver estat basat en un engany horrible.

Llibres

 • Los asesinatos de Manhattan
 • El círculo oscuro
 • La ciudad sagrada
 • La danza de la muerte
 • El libro de los muertos
 • Más allá del hielo
 • Naturaleza muerta
 • Sangre fría
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari