Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Història de la bicicleta d’un home llangardaix, Fina Casalderrey

9788499757124Per a tu, aquest relat amb gust de pastís de xocolata negra i de suc de llimona amb sucre.

Amb aquesta dedicatòria tan dolça comença el llibre que hem llegit aquest mes els nens i nenes del Club de Lectura Llibr@venturers. I és que aquesta sensació tan dolça i aquest regust d’esperança són alguna de les emprentes que deixa la lectura del llibre Història de la bicicleta d’un home llangardaix. Sí, potser té un títol una mica estrany, però des de la primera pàgina t’enganxes a la història i, sobretot, a dos dels seus personatges: El Mundo i en Camilo.

El Mundo, un nen de només 7 o 8 anys amb un “nom més gran que un edifici de trenta plantes” i en Camilo, un zelador de telefonia, de l’època ja llunyana en què als pobles hi havia només un telèfon i tothom passava per “la botiga” a trucar els amics i familiars que vivien lluny. Perquè per molt estrany que ens pugui semblar, hi va haver una època en què el telèfon va ser un article de luxe i tenir notícies dels éssers estimats que no vivien al costat no era tan fàcil com ara.

En Camilo era d’aquells senyors que s’enfilaven als pals de telefonia per fer arribar el telèfon a tot arreu i que viatjaven en bicicleta. Sí, la bicicleta que dona nom al llibre. A més a més, en Camilo era un bon amic de la família de’n Mundo. Un molt bon amic i ho demostrarà quan “les aigües comencin a baixar tèrboles”.

15cba11b799a82f8b8e29668b040d0c6

Si et ve gust fer una ullada a les primeres pàgines del llibre, només cal que facis clic a continuació:

9788499757124_portadaPrimeres pàgines.

Fina Casalderrey (Pontevedra, 1951) és mestra i autora d’un bon nombre de llibres per a nens i joves, com ara Història de la bicicleta d’un home llangardaix. L’any 1996 va rebre el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil per O misterio dos fillos de Lúa.

Llibres

  • Història de la bicicleta d’un home llangardaix
  • Els llibr@venturers ens tornem a trobar dissabte 12 de Maig!

    Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari