Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Beginners

Inteligente, dolorosa pero a menudo muy divertida. Elle.

Els actors protagonistesBeginners és una pel·lícula que mostra la història d’un jove dissenyador gràfic que des de petit es va criar sota el concepte de matrimoni on l’única motivació que unia als seus pares era el tractar d’aparentar una relació matrimonial normal, forjant situacions que tard o d’hora es escaparien de les seves mans.

Després de morir la mare, el pare li revela que durant tota la seva vida matrimonial ell va ser homosexual i que mai va intentar viure-la explícitament per respecte a l’amor que la seva dona li havia dedicat, tot i que ella sabia de la seva homosexualitat. Després de molts anys d’una sexualitat silent i per fi revelada, el pare d’aquest dissenyador s’assabenta que té un càncer terminal que no prolongarà per molt temps els seus dies de vida.

En aquesta història se’ns presenten les relacions personals amb originalitat, lluny de caure en els tòpics. La història del fill amb el seu pare, en la qual es tracta l’homosexualitat en la vellesa, és pràcticament autobiogràfica. Potser aquest enfocament fa que es tracti amb enorme comprensió i tendresa una problemàtica social que avui encara apareix en diferents situacions i entorns. De tota manera, encara que les dues històries paral·leles formen un tàndem complementari, sembla un cop endinsat a l’argument que funciona millor en el seu resultat final la història d’amor.

Entre els actors protagonistes trobem a Ewan MacGregor interpretant el paper del dissenyador gràfic anomenat Oliver, Christopher Plummer que interpreta al seu pare, i Mélanie Laurent que és la que dona vida a Ana com una dona d’esperit lliure i molt oberta a tot tipus d’experiències.

Beginners està disponible aquesta setmana com a novetat a la biblioteca.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari