Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Racó de pares: Nens que no volen anar a l’escola

Racó de paresEn aquest espai de la biblioteca hi trobareu tots aquells documents que us poden ajudar en la tasca de ser pares i mares, des de la gestació fins a l’adolescència. A més també hi ha informació d’interès per a mestres, monitors d’esplais, de ludoteques i d’altres.

Trobareu els documents agrupats per temes i identificats per uns gomets en funció de la temàtica que tracten: Seccions del racó de pares

I en aquest espai del nostre bloc hi trobareu les últimes novetats en llibres, revistes i alguns blocs interessants sobre aquesta temàtica:

Llibres

Niños que no quieren ir a la escuelaEl teu fill pateix quan ha de separar-se de tu per anar a l’escola? Reacciona negativament davant l’idea de quedar-se sol quan va a l’escola? Els psicòlegs anomenen a aquest comportament ansietat per separació, una etapa normal en el procés de desenvolupament del nen.

A vegades algunes formes persistents d’ansietat poden fer difícil la vida. En alguns casos, les qüestions relacionades amb l’ansietat per separació poden conduir a una categòrica negació a anar a l’escola. Aquest comportament que els especialistes coneixen com refús a l’escola, comporta molts problemes.

La Biblioteca Joan Oliva en el seu Racó de Pares t’ofereix el llibre Niños que no quieren ir a la escuela com a eina per identificar quan el patiment del teu fill al separar-se de tu i la seva negació a anar a l’escola sembla més que una petita fase en el seu desenvolupament; oferint eines per ajudar a superar el seu estat d’ansietat.

Revistes

La biblioteca en el seu fons ofereix revistes com Ser Padres y Crecer Feliz que et poden ajudar en el vostre dia a dia amb els fills. Ara que ja ha començat l’escola us oferim uns consells sobre com s’ha de saber en aquestes primeres setmanes d’escolarització en aspectes com el descans del nen, l’alimentació, les zones d’estudi, els horaris, les vitamines,…

Por primera vez. Ser padres, 415 (juny 2009).

ABC de la vuelta a la escuela: 1 2 3 4 5 i 6. Ser padres, 418 (setembre 2009).

Bloc

Aprenent a cada moment!

El bloc que et recomana la biblioteca és: http://aprenentacadamoment.blogspot.com/.
En aquest bloc una mare ens explica les seves experiències diàries amb les seves filles.

A escola! DIGUES LA TEVA

La biblioteca us proposa que compartim experiències sobre els temes que tractarem en aquest espai del bloc dedicat a les mares i pares. D’aquesta forma podrem enriquir-nos tots dels coneixements sobre els temes que aniran apareixent en aquest Racó virtual.

El retorn a l’escola sempre suposa un estat de nervis, desconfiança i una mica de por per si som capaços d’afrontar els reptes desconeguts que apareixeran als nens o els propis pares quan deixen per primera vegada el seu fill a la guarderia.

 • Quines recomanacions faríeu per ajudar a altres pares sobre l’entrada dels nens a l’escola?
 • Us ha donat problemes l’escolarització del vostre fill?. Com ho heu superat?
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  1 Comentari fins ara

  1. Xavi Gil dimarts 27 d'octubre de 2009 - 20:17 h

   L´ansietat tan dels pares com dels fills és una por normal ,intrínseca al fet de ser persones que se supera amb temps i paciència .La tasca dels educadors és fonamental a l´hora d´acollir al nen i de mantenir un diàleg fluïd amb els pares .Tots els nens són diferents i pot provocar algún malestar a l´hora de relacionar-se entre ells ,però la convivència s´aprèn des de l´infantesa i no és bo que els fills estiguin sols sempre amb un avi ,també han de gaudir del joc ,la complicitat ,la superació,l´amistat amb nens de l´escola .El mestre o educador ha de ser el cap que posi harmonia i ajudi als nens a desenvolupar les seves capacitats intelectuals ,físiques i convivencials.

  Deixa un comentari