Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Faraday 2012

Cartell promocional del festivalAquesta nova edició del festival de música independent que es realitza a Vilanova i la Geltrú ens visita a finals de juny com cada principi d’estiu, fent-ho més consolidat que mai dins dels festivals de Catalunya i amb l’objectiu, segons els seus directors, de tornar als seus orígens fent una aposta forta per la música local i nacional.

Però tot certamen compta amb música internacional i entre el 29 de juny i l’1 de juliol visitarà la ciutat dos grups nord americans com són Josh Rouse & The Long Vacations i Bowebirds. En el cas del cantant de Nebraska presentarà el seu treball de música folk amb arrels de pop, en el cas de Bowebirds ens presentaran el seu darrer disc amb el títol de The Clearing i ho faran en exclusiva, ja que serà el seu únic concert a Espanya. Entre els grups europeus destaca la presència de Frida Hyvönen que presentarà el seu darrer treball anomenat To the soul.

Però la força del festival que es farà al Molí de Mar recaurà en la música catalana i espanyola amb grups com Love of Lesbian o Mates Mates, que han sabut donar un aire nou i assilvestrat al folk autòcton. Aquesta novena edició del Faraday també ens farà gaudir amb la música de Guille Milkyway amb el seu grup La Casa Azul, de la mateixa forma serà molt ben rebuda la proposta musical del grup català Pegasvs, que amb el seu àlbum de presentació amb temes com La melodia del afilador han captat l’atenció de públic a internet a a través de espais com Spoty.

Love of lesbianAltres grups estatals que acompanyaran els vespres i nits de principis d’estiu al Faraday d’enguany són La estrella de David, Ginferno, Fasenuova o els valencians Sènior i Cor Brutal.

MishimaPerò aquest festival de música organitzat per l’entitat vilanovina La Medusa té també moltes novetats que oferir, entre aquestes es farà una jornada gratuïta un dia abans del començament oficial en el mateix recinte de la platja del Far; i el Faraday Major, que es realitzarà el 21 de juliol al Parc Esportiu del Garraf i a on es comptarà amb la presència de Mishima amb el seu darrer treball anomenat L’amor feliç de David Carabén i Paco Loco, també intervindran Els amics de les Arts, Oliva Trencada, Beach Beach o Línia Maginot.

Finalment, cal fer menció a les darreres incorporacions confirmades al Faraday i a on es pot trobar noms com The Montgofier Brothers, Bower Birds, Aina Legardon, Esperit!, Isaac Ulam, Gran Amant, Ocellot i Copa Lotus. El festival estarà doncs ple de concerts i seguirà consolidant-se com un dels referents anuals de l’indie i el pop posant com sempre l’accent de casa nostra.

  • Notícies
  • Entrades
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari