Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Dia de la Terra

Dia de la TerraEl nostre planeta, la nostra casa està sent descuidada. El canvi climàtic continua sense parar. Sembla que hi ha un nou desastre ecològic i passa gairebé diàriament. El diumenge, 22 d’abril es celebra el dia on es vol conscienciar a la societat de la necessitat de tenir cura dels recursos naturals del nostre planeta.

El Dia de la Terra creix ràpidament al llarg dels anys des dels seus humils començaments, allà per la dècada del 70. Es calcula que més de 500 milions de persones en 85 països de tot el món són les que ho celebren. Les Nacions Unides celebren també un Dia de la Terra cada any en l’equinocci de març, una tradició que va ser iniciada per l’activista de la pau John McConnell des de l’any 1969.

Tots aquests anys han servit poc a poc per prendre consciència i impulsar algunes lleis en favor de planeta, és per això que cada vegada apareixen noves fonts d’energies renovables com l’eòlica o la solar, que van guanyant progressivament més espai davant de centrals nuclears i els seus impredictibles efectes com en el desgraciat i recent terratrèmol i tsunami que va assotar el Japó.

Però també és veritat que encara es continua depredant el medi ambient amb fabriques que segueixen abocant les seves deixalles als rius; en el cas d’altres sectors productius com pot ser la mineria i altres que no sempre utilitzen les seves millors pràctiques, i l’immens parc automotor que contínua elevant els nivells de CO2, de manera que el tema de l’escalfament global segueix sent un aspecte de risc.

Cal preguntar-se encara que només sigui un dia a l’any cap a quina direcció ens dirigim i sobretot que els hi quedarà a les properes generacions si segueix el mateix ritme de consum de recursos naturals incontrolats que es consumeixen diàriament sense tenir present quan s’acabaran i el més important: què passarà a partir d’aleshores?…

  • Earth Day
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari