Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

100 metros

100_metros-170169519-largeInspirant-se en una història real, el director Marcel Barrena signa 100 metros, pel·lícula que aquesta setmana és novetat a la Joan Oliva.

Dani Rovira interpreta el personatge protagonista, inspirat en la vida de Ramón Arroyo, un pare de família que va ser diagnosticat l’any 2004 d’esclerosi múltiple. Tot i que el diagnòstic que va rebre no era gaire optimista i no esperava poder avançar més enllà dels cent metres en tan sols un any, la seva tenacitat el va fer arribar a completar l’Iroman de Barcelona l’any 2013. Ramon Arroyo Dani RoviraVa començar a fer esport, després de rebre el diagnòstic, per enfortir la musculatura i, en poc temps, va passar de participar en carreres populars a finalitzar el 3,8 km nedant, els 180 km en bicicleta i els 42,195 km de cursa de l’Iroman.

Arroyo defuig donar una visió ensucrada de la seva vida i la seva voluntat era que la pel·lícula reflectís el seu afany de superació, mostrar diferents realitats davant de la malaltia i, sobretot, normalitzar l’esclerosi múltiple. Amb aquesta mateix objectiu, va escriure el seu primer llibre: Rendirse no es una opción: la emocionante historia de superación llevada al cine (2016)

Al costat de Dani Rovira, els actors Karra Elejalde dóna vida al sogre i entrenador del protagonista i Alexandra Jiménez, a la seva dona. Ambdós actors van rebre per les seves respectives interpretacions el Premi Gaudí al Millor Actor i Actriu Secundari.

Tràiler de la pel·lícula:

No és la primera vegada que el director Marcel Barrena aborda un relat de superació personal. Abans de 100 metros, va signar el documental Món petit sobre el viatge des de Barcelona a Nova Zelanda d’Albert Casals, un jove en cadira de rodes que ha fet dels viatges sense pràcticament diners ni equipatge la seva manera d’entendre la vida. Un parell de llibres són també testimoni de la seva vida: El món sobre rodes (2009) i Sense fronteres (2011).

DVD

  • 100 metros
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari