Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Oscar 2012: Caballo de batalla

War HorseTítol original: War horse

Any de producció: 2011
Gènere: Drama. Bèl·lic
Direcció: Steven Spielberg
Guió: Lee Hall i Richard Curtis, basat en la novel·la War Horse de Michael Morpurgo

Intèrprets: Jeremy Irvine (Albert Narracott), David Thewlis, Emily Watson (Rose Narracott), Toby Kebbell (Colin), David Kross (Gunther Schröder), Peter Mullan (Ted Narracott), Niels Arestrup (avi), Eddie Marsan (sergent Fry), Benedict Cumberbatch (major Jamie Stewart), Tom Hiddleston (capità Nicholls), Celine Buckens (Emilie)

  6 Nominacions:

 • Millor pel·lícula
 • Millor director: Steven Spielberg
 • Millor fotografia
 • Millor so
 • Millor direcció d’art
 • Millor edició de so
 • Millor banda sonora
 •  

  Ambientada en l’Anglaterra rural i Europa durant la Primera Guerra Mundial, Caballo de batalla, narra l’extraordinària amistat entre un cavall anomenat Joey i un noi, Albert.

  Basada en una novel·la de Michael Morpurgo i dirigida per Steven Spielberg, Caballo de batalla és una de les més grandioses històries d’amistat en temps de guerra, una èpica aventura per a totes les edats, un conte de lleialtat, esperança i tenacitat, ambientat al contrastant entorn de l’Anglaterra rural i d’Europa en temps de la Primera Guerra Mundial. Una inoblidable odissea sobre l’amistat, el descobriment i el valor

  Una família de grangers anglesos compra un fogós poltre de caça en una subhasta, tot i no tenir diners per pagar-lo. El cavall rep el nom de Joey i no sembla ser de molta utilitat per a Ted i Rosie Narracott però el seu fill Albert està decidit a domar-lo i ensenyar-lo, traient el màxim profit al fascinant esperit, la velocitat i la capacitat d’afecte de Joey.

  Albert amb el cavall Joey

  Tots dos es fan inseparables, però quan la guerra esclata seus camins s’aparten ja que el pare d’Albert, per poder pagar el deute que té amb al amo de la propietat on viu amb el seu fill i la seva dona, no té més remei que vendre a Joey al capità Nicholls un culte oficial aficionat al dibuix que promet a Albert que tindrà cura d’ell, i que si sobreviu al conflicte, l’hi retornarà algun dia. Fins i tot escriu al noi per explicar les seves peripècies.

  Quan s’assabenta que Nicholls ha mort en el compliment del deure, malgrat la seva joventut i les dificultats que suposa, Albert no dubtarà a allistar-se per anar a lluitar a França, on creu que pot trobar al seu amic. Allà busca incansablement al seu cavall per portar-lo sa i estalvi a casa. Mentre, aquest viurà diverses peripècies i tindrà diversos amos.

  A partir d’aquí, el cavall passarà de propietari a propietari en un llarg viatge de quatre anys ple de tràgics esdeveniments, de trobades i desencontres. Un periple extraordinari amb el teló de fons de la Primera Guerra Mundial a través dels ulls del cavall Joey. Malgrat els obstacles que troba en el seu camí, el seu coratge serà font d’inspiració per a tots els que es creuen amb el noble animal, tant els soldats britànics de cavalleria, els soldats alemanys o un agricultor francès i la seva néta, abans que la història arribi a un clímax emocional en el cor d’una terra de ningú.

  La Primera Guerra Mundial és magistralment retratada a través de la travessa de l’animal, una odissea de goig i penes, de profund afecte i de gran aventura.

  Llibres

 • Cavall de guerra, Michael Morpurgo
 • DVD

 • Steven Spielberg a la Biblioteca

 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari