Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Oscar 2012: Moneyball, rompiendo las reglas

MoneyballTítol original: Moneyball

Any de producció: 2011
Gènere: Drama
Director: Bennett Miller
Guió: Aaron Sorkin, Steven Zaillian, basat en un argument de Stan Chervin; a partir del llibre Moneyball de Michael Lewis

Intèrprets: Brad Pitt (Billy Beane), Jonah Hill (Peter Brand), Philip Seymour Hoffman (Art Howe), Robin Wright Penn (Sharon), Chris Pratt (Scott Hatteberg), Kathryn Morris (Tara Beane), Tammy Blanchard (Elizabeth), Glenn Morshower, Erin Pickett, Sergio Garcia, Jack McGee

  6 Nominacions:

 • Millor pel·lícula
 • Millor actor: Brad Pitt
 • Millor actor secundari: Jonah Hill
 • Millor so
 •  

  Moneyball: rompiendo las reglas és l’adaptació cinematogràfica de Moneyball: The art of winning an UNFA game, de Michael Lewis. Dirigida per Bennett Miller, està basada en la història real de Billy Beane, una prometedora estrella del beisbol que, incitat pel fracàs de no haver demostrat al camp tot el que s’esperava d’ell, va enfocar tota la seva naturalesa competitiva cap a l’àrea de la direcció d’equips.

  Com a Gerent General dels Atlètics d’Oakland, Billy s’enfronta a una situació depriment: després de la derrota del seu equip davant els Ianquis de Nova York en la postemporada de 2001 ha perdut, una vegada més, als seus jugadors estel·lars Johnny Damon, Jason Giambi, i Jason Isringhausen a les mans dels clubs grans. Beane fa intents de dissenyar una estratègia per armar un equip competitiu per a la temporada del 2002, però ha de reconstruir-lo amb només un terç del pressupost.

  No obstant això, decidit a crear un equip competitiu tot i busca opcions fora del món del beisbol topant amb les teories innovadores de Bill James. Durant una visita a Cleveland, Beane coneix a Peter Brand, un jove analista graduat d’Economia a la Universitat de Yale, amb idees radicals sobre la forma d’avaluar el valor dels jugadors sobre la base de càlculs estadístics. Beane queda convençut per les revolucionàries idees de Brand nomenant immediatament assistent seu.

  Brad Pitt i Jonah Hill

  Junts s’enfronten a les teories establertes per mesurar l’activitat en el joc i reexaminar-les recolzant-se en l’anàlisi estadístic per ordinador, un sistema fins aquell moment menyspreat per la classe dirigent del beisbol. Arriben a conclusions que desafien la imaginació i cerquen jugadors descartats pels altres per rars, grans, lesionats o problemàtics, però amb habilitats claus poc valorades, com el poc ortodox llançador submarí Txad Bradford i el receptor suplent Scott Hatteberg.

  A mesura que Billy i Peter avancen, els seus nous mètodes i la seva llista d’inútils irriten la vella guàrdia, els mitjans de comunicació, els aficionats i el propi director de camp, Art Howe, que es nega a cooperar.

  A principi de temporada els Atlètics tenen un inici de pobres resultats, el que provoca que el nou sistema de reclutament sigui catalogat com un fracàs. Però Billy Beane, valent-se de la seva posició privilegiada, convenç al propietari de l’equip a mantenir el nou sistema, aconseguint que els jugadors contractats sota les idees seves i de Peter siguin col·locats com regulars en l’equip, i l’equip comença a mostrar una notable remuntada a la taula de classificació de la lliga.

  Els Atlètics arriben a guanyar vint partits consecutius, establint el rècord de la Lliga Americana. La seva ratxa és completada amb una aclaparadora victòria sobre els Reials de Kansas City. Al final de la temporada els Atlètics acaben primers a l’Oest de la Lliga Americana. Però malgrat tots els seus èxits, perden de nou en la primera ronda de la postemporada. Beane està decebut, però satisfet d’haver demostrat el valor del seu nou mètode de reclutament.

  Finalment, l’experiment no només canviarà la forma de jugar, sinó que també aportarà a Billy una nova comprensió que transcendeix el joc i que li farà avançar en el terreny personal.

  Per acabar, en les notes de la pel·lícula se’es diu que Beane va deixar passar l’oportunitat de convertir-se en el Gerent General dels Red Sox de Boston, malgrat una oferta que l’hauria convertit en el gerent més ben pagat en la història del beisbol.

 • No habra paz para los malvados triomfadora ahir dels premis Goya del cinema espanyol.
 •  

  DVD

 • Bennet Miller a la Biblioteca
 • Brad Pitt a la Biblioteca
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari