Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La sustancia del mal. Luca D’Andrea

La sustancia del mal Luca AndreaL’italià Luca d’Andrea (1979) és l’autor de la novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la Joan Oliva, un veritable trencaclosques detectivesc ambientat a les muntanyes de les Dolomites, titulat La sustancia del mal.

La importància dels escenaris de la trama és cabdal, fins al punt que podríem considerar com a protagonistes de la història, per una banda, la majestuosa muntanya tirolesa de les Dolomites i, per una altra banda, el canyó Bletterbach, patrimoni de la UNESCO des de 2009 i d’extraordinària importància geològica. El tercer dels protagonistes és, alhora, el narrador de la història, Jeremiah Salinger.

Jeremiah Salinger és un nord-americà que tot just s’acaba d’instal·lar amb la seva dona, Annalise, i la seva filla de 5 anys, Clara, en un petit poble alpí anomenat Siebenhoch, a les Dolomites. dolomitas_2Annalise i la seva família són originaris d’aquesta zona i en Jeremiah, que es dedica a fer documentals, ve amb intenció de fer-ne un a la regió. Forà de la zona, els ulls de Salinger aniran descobrint, a la vegada que ho farà el lector, els secrets que s’amaguen en aquesta regió, fonamentalment el terrible succés que trenta anys enrere va tenir-hi lloc.

El 28 d’abril de 1985, tres joves anomenats Evi, Kurt i Markus van ser terriblement assassinats i mutilats durant una tempesta al canyó Bletterbach. bletterbachMai no es va fer cap detenció i el culpable o culpables no han pagat pels seus crims. logo blog genere negre_AMB LLETRESA mesura que Jeremiah Salinger es va interessant pels fets, més gran es va fent la seva obssessió i, molt més, quan és silenci el que majoritàriament aconsegueix com a resposta entre els habitants de la zona, inclosa la seva família política.

Luca d’Andrea és professor i viu molt a prop de la zona en què ha decidit ambientar el seu primer thriller, a Bolzano (Itàlia). El 2013 va ser el guionista del documental Mountain Heroes, sobre el rescat alpí, que va servir d’inspiració per a La sustancia del mal. Des que el 2016 publiqués aquesta novel·la, ha estat traduïda a més de 30 idiomes i els creadors de Gomorra seran els responsables de la seva adaptació com a sèrie de televisió.

La sustancia del mal_rodonaPrimeres pàgines.

Luca D’Andrea ens presenta el seu darrer llibre:

Llibres

  • La sustancia del mal
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari