Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Serrat i Sabina: La orquesta del Titanic

Joan Manuel Serrat i Joaquín SabinaJoan Manuel Serrat i Joaquín Sabina han tornat a unir els seus talents per crear les 11 noves cançons del disc L’orquestra del Titanic. El primer senzill és Hoy por ti, mañana por mí. “Jo tenia quatre versos que eren La orquesta del Titanic des de fa mil anys dels que mai vaig poder fer una cançó, perquè m’agradava la idea que els músics seguien tocant mentre s’enfonsava tot. I d’aquesta idea de Joaquín Sabina va sorgir el disc: “Quan vaig començar amb Serrat vaig pensar que era una metàfora fantàstica de la crisi que està caient. Ell ho va veure de seguida claríssim, va fer una melodia de morir-se i va posar-li uns versos fantàstics”.

I el noi del Poble Sec remata: “Per a mi ha estat una experiència fantàstica treballar amb Joaquín en un producte nou, en el qual cada un ha fet de lletrista i de músic en cadascuna de les cançons. Hi ha hagut un intercanvi constant”.

Serrat i SabinaAl mal temps, bona cara. Per això, aquests dos catedràtics de l’acord han volgut afrontar la que cau amb ironia, broma i sentit de l’humor. Han volgut que s’imposés la chirigota de Cadis, el ritme de fox trot o l’ambient relaxat i el swing gens estrident a la histèria ja de per si excel·lent i la moral d’enfonsament generalitzat.

Somriure, més que plorar, animar-abans que naufragar semblen ser les coordenades d’un disc suggeridor, brillant i vivaç. Una vacuna contra el desànim a càrrec d’aquests dos doctors del consol que són Serrat i Sabina.

Joan Manuel SerratJoan Manuel Serrat a la Biblioteca.

Joaquín SabinaJoaquín Sabina a la Biblioteca

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari