Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Les quatre cantonades

Llibre recomanatUna postguerra a l’any 1940 inspira la primera història, on las visions sobrenaturals d’una dona de fer feines domèstiques contrasten amb l’ambient de violència falangista i d’una pobresa evident. Vint anys després i en el nucli de més éxit de la facultat de Dret de la Universidad Complutense de Madrid es situa la segona història, a dins d’una societat esperançada per les notícies que els envolten i que vaticinen un lent desenvolupament econòmic.

La tercera narració ens condueix a la persecució sostinguda d’un jove catòlic durant els anys finals de la dictadura franquista i els primers símptomes de la transició democràtica per part de la policia. En la darrera història que ens proposa el seu autor, i finalment la quarta història ens transporta als nostres dies quan la mort d’un compositor planteja als seus amics i companys de xerrada, es a dir, músics jubilats, la qüestió de la transcendència y els somnis inacabats.

Manuel Longares proposa un viatge de mirades creuades, sentiments, idees, emocions i commocions, que s’uneixen en el secret del que vam ser i el que som en l’actualitat, però tot envoltant del misteri que acompanya a la narració i els seus personatges. Per aquest llibre el seu autor ha estat recompensat amb el I Premio Francisco Umbral concedit aquesta mateixa setmana. La seva obra més coneguda anteriorment i per la que també va ser premiat per la crítica porta el títol de Romanticismo, aquesta novel·la a través de cinc dones ens introdueix en una crònica social d’una família burgessa durant l’època de postguerra a Madrid.

Llibres

Romanticismo

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari