Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Els fills de l’Atlàntida, Josep Capsir

portada_els-fills-de-latlantida_josep-capsirJosep Capsir (Barcelona, 1970) és un apassionat de la història des de ben jovenet i és autor d’algunes novel·les d’aquest gènere, com ara, L’herència de Jerusalem (2014) i La morada de Yaveh (2015). Ara, l’editorial Columna acaba de publicar el seu darrer llibre: Els fills de l’Atlàntida (2017), que és novetat aquesta setmana a la Joan Oliva.

Capsir, en aquesta novel·la, teoritza sobre els darrers dies dels tartessis, una civilització del sud-oest de la Península Ibèrica despareguda el segle IV a.C. i relaciona aquesta poc coneguda civilització amb una altra que, encara ara, es mou entre el mite i la realitat: L’Atlàntida.

El primer científic que va defensar la teoria que Tartessos podria haver estat l’antiga Atlàntida va ser l’arqueòleg alemany Adolf Schuten (1870-1960). La seva teoria, feta pública l’any 1922, va ser ignorada, però, durant dècades.

De fet, de l’Atlàntida, no en tenim a hores d’ara cap vestigi i la poca informació de què disposem d’aquesta ciutat mítica mare de totes les civilitzacions prové del text que el filòsof Plató li va dedicar en els seus Diàlegs.

portada_els-fills-de-latlantida_josep-capsir_rodonaPrimeres pàgines.

Ara fa uns anys, el 2011, un grup d’investigadors internacionals va recuperar aquesta teoria que connectava ambdues civilitzacions i, sota la direcció del professor Richard Freund i amb el suport de National Geographic, van dirigir-se a la zona en què suposadament tot va tenir lloc: les marismes del Parc Nacional de Doñana. Aquesta seria la zona en què un terratrèmol i un posterior tsunami va posar fi a la idílica Atlàntida. Fruit d’aquesta investigació és el documental Finding Atlantis:

No ho dubteu i passeu per la Joan Oliva a reservar Els fills de l’Atlàntida.

Llibres

  • Els fills de l’Atlàntida
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari