Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

110 anys en imatges de Pirelli

Fàbrica Pirelli a Vilanova i la Geltrú

L’Arxiu Comarcal del Garraf organitza durant aquesta setmana una exposició fotogràfica sobre la història de la fàbrica Pirelli de Vilanova i la Geltrú quan es compleix més d’un segle des de la seva arribada a la capital del Garraf. Aquesta factoria de cables a la ciutat va ser la primera que Pirelli va instal·lar fora d’Itàlia, a l’any 1902. Més de 100 anys després, aquesta activitat es manté avui dia però ara ho fa des del Grup Prysmian des de l’any 2005.

Edifici de calderes d antiga PirelliEs tracta d’una selecció fotogràfica de l’arxiu d’imatges de la fàbrica Pirelli on hi ha retratats els principals esdeveniments històrics i socials de la fàbrica al llarg de tot el segle XX. Des de la seva construcció i posada en funcionament l’any 1902, la visita del rei d’Itàlia el 1924, la destrucció i reconstrucció arran de la Guerra civil, la visita de Franco de 1949, la creació de l’economat el 1955 i la construcció dels habitatges socials el 1958, així com d’altres fets destacats que han marcat la història de la factoria.

Són un conjunt de més de cinquanta fotografies de gran format que representen uns esdeveniments determinants en la història de la Vilanova del segle XX. La mostra es podrà veure a l’espai Toc des de les 17 hores i fins les 20.30 h. tots els dies fins aquest dissabte, 14 de gener.

De Pirelli a Prysmian

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

1 Comentari fins ara

  1. Isalgue Buxeda Antonio divendres 12 de maig de 2017 - 8:30 h

    Interessant mantenir el record historic i fabril, i mostrar el re-aprofitament del terreny (la construccio industrial en aquest cas no era de gaire valor i molt dificil d’aprofitar donat el seu estat quan es va convertir a altres usos)

Deixa un comentari