Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El millor de 2011: Fenómenos de circo

Llibre recomanatL’escriptora Ana María Shua és tota una referència internacional de la mini ficció i ens introdueix maravellosament a la seva darrera obra un element com és el circ per parlar de la nostra societat. Ens ofereix una metàfora de la vida per descobrir la realitat que ens envolta diàriament a través de les circumstàncies que acompanyen a cadascun dels personatges.

Fenòmens de circ és la presentació d’uns acròbates que donen salts mortals fora de la realitat, humans ensinistrats, malabaristes de verbs i un àngel equilibrista, totes les seves vides són articulades a través de la metàfora del circ. En el seu argument desfilen carruatges de colors carregats amb éssers propis de la mitologia y personatges que transiten en el gènere equivocat.

Amb l’humor i la ironia característics d’aquesta escriptora argentina, no hi haurà cap lector que pugui marxar i deixar de llegir abans de que s’apaguin les llums i acabi l’espectacle.

Ana Maria ShuaAna Maria Shua amb disset anys va publicar seu primer poemari El sol y yo. Exiliada durant la dictadura militar a França va treballar com a corresponsal per una revista política a Espanya, per després tornar al seu país d’origen i publicar Soy paciente (1980), la seva primera novel·la, amb la que va aconseguir el Premi de la editorial Losada. Va seguir publicant en anys posteriors tant antologies de relats o microrrelats, gènere del que s’ha especialitzat, com també novel·les per adults o juvenils, así com llibres de caràcter humorístic.

El seu llibre juvenil La fábrica del terror (1991) va obtenir el Premi Lista de Honor de la International Board on Books for Young People en la seva secció argentina. A més, cal destacar la seva novel·la Los amores de Laurita (1984) que va ser portada al cinema dos anys més tard a càrrec del cineasta Antonio Ottone. També ha treballat com a guionista de cinema adaptant les seves novel·les i com a periodista.

  • Ana Maria Shua y el juego del peligro
  • Entrevista a Ana Maria Shua
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari