Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El millor de 2011: Si us plau cuida de la mare

Tendre, aguda i psicològicament reveladora. Els lectors es reflectiran en aquesta història de la família. Publishers Weekly

Shin Kyung-SookL’escriptora coreana Shin Kyong Sook ens deixa en la seva darrera novel·la una ofrena a totes les mares que ha estat una gran revelació entre la crítica. La protagonista és Park So-nyo, una humil camperola que ha estat durant tota la vida una abnegada mare de família, una dona que sempre ha sacrificat tot per poder donar una educació als seus fills viatja a la capital de Corea.

Ara, després d’haver-se perdut a l’Estació Central de Seül quan anava a visitar els seus fills a la ciutat, ha d’afrontar una recerca desesperada que es converteix en un preciós elogi dels lligams familiars que ens omplirà d’emoció i que captivarà a tots els lectors per la seva senzillesa, sinceritat i honestedat del seu missatge que exalça la figura materna. Però també es narren les vides dels membres de la família de la desapareguda Park Social nyo, així com els seus motius, els seus egoismes subjacents o els seus secrets no confessats.

Llibre recomanatL’escriptora coreana ens deixa una coralitat de personatges que canten per enaltir la figura de la mare com a temàtica central per sobre de totes les circumstàncies que pugin succeir-se i que poden arribar a la sensació de desesperació en el lector. El xoc generacional, el passat rural dels pares que contrasta amb l’opulència urbana dels fills. Tot això en una història explicada amb senzillesa i empatia, amb el rerafons desconegut de Corea del Sud.

L’èxit d’aquesta novel·la de Kyung-Sook Shin no és una coincidència. Aquesta autora porta tota la vida escrivint. Va estudiar Creació Literària a la Universitat de Seül i el seu primer èxit venir de la mà del Premi de Nous literats de la Revista Munyos Joongang a l’any 1985. Des d’aleshores ha publicat vuit llibres: Deep Sorrow (1994), A Lone Room (1995), The Train Departs at 7 (1999), Violet (2001), Yi Jin (2007), Please Look After Mom (2009) i From Somewhere Afar the Phone Keeps Ringing for Me (2010).

Llibres

Por favor cuida de mamá

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari