Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El millor de 2011: La meva germana viu sobre la llar de foc

Llibre recomanatL’escriptora anglesa Annabel Pitcher ha aconseguit amb la seva primera novel·la posar d’acord a molts joves que s’han enganxat a l’argument d’aquest llibre i tanmateix al públic més madur que també l’ha acollit amb entusiasme. En el seu argument trobem la història d’un infant en la seva lluita per recuperar el benestar a la seva família després que la seva germana Rose va morir en un fatídic atemptat terrorista, i també el seu pare com a conseqüència d’aquest esdeveniment i als deliris de la beguda.

Enmig d’aquestes traumàtiques experiències està Jamie, que malgrat tot aquest drama familiar té esperança que tot tornarà a la normalitat. El sentiment de l’emoció i l’optimisme està present en la seva vida diària. Només traslladar-se a viure en una altra ciutat ha de fer nous amics, aquí ningú sap el seu passat, però la seva situació a casa té la mateixa fotografia ombrívol i exterior, i continua sent considerat una persona estranya entre els seus companys.
 
Per acabar pitjor encara té com a amiga de classe a Sunya, una noia musulmana, que no es ven rebuda ni pels companys ni pel seu pare. I per a ell és difícil ser el seu amic, degut a que la seva germana odia els musulmans, però a poc a poc es descobreix el valor de l’amistat, perquè la vida a través dels ulls d’aquests nens ens ensenya que no existeixen diferències racials o socials.

Annabel PitcherAnnabel Pitcher ens acosta una història familiar dramàtica però sense perdre el sentit de l’humor que aporta en el desenvolupament dels esdeveniments. Annabel Pilcher va néixer en un poble a Yorkshire i va estudiar literatura anglesa a la Universitat d’Oxford i des de llavors ha col·laborat en mitjans de comunicació i com a professora d’anglès. El seu afany per escriure la va fer viatjar pel món, prenent notes en autobús a Perú, a l’Amazones i a l’ombra dels temples vietnamites d’on va treure la inspiració per aquest llibre que ha estat considerat dels millors d’enguany.

  • Critica a La Vanguardia
  • Entrevista Annabel Pitcher a The Guardian
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari