Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El millor de 2011: Indigneu-vos!

Coberta del llibre recomanatStéphane Hessel va ser membre de l’eixercit francès, va sobreviure a resistència de Buchenwald, militant per a la independència d’Algèria i Defensor de la causa de Palestina. Aquests registres l’han convertit en un lluitador etern i en els seus antecedents s’afegeix la seva participació en la declaració de Unviersal dels drets humans de la vida de 1948.

Hessel afirma ser una font d’indignació a causa de l’existència de múltiples raons per fer-ho, pot semblar la posició més débil en un món massa complex, però la imposició de força en la dictadura dels mercats, en el tractament dels immigrants o les minories ètniques convida a fugir de la simple indiferència per afrontar les pitjors actituts dels governs.

Indignaos. Un alegato contra la indiferencia y a favor de la insurrección pacífica és un un petit assaig al voltant de trenta pàgines que va tenir un èxit sorprenent en una part de la població de França, aixecada contra la regressió social. Un èxit editorial estrany en aquests temps de no massa lectura però d’un indiscutible gran fenòmen social. La seva repercusió es va estendre com la pólvora gràcies a les xarxes socials on ha estat d’una gran popularitat.

En aquesta obra també cal destacar a José Luís Sampedro, autor del pròleg del llibre, convençuts o no del moviment la seva lectura és molt recomanable sobretot per a joves, en el que ens explica els motius que van portar a moltes persones a sortir al carrer i manifestar el seu desacord en aquest any de crisis i per aquesta societat en crisi.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari