Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

John Steinbeck

John SteinbeckNovel·lista nord-americà (1902-1968), va estudiar biologia marina a la Universitat de Stanford, però ben aviat va descobrir la seva vocació literària. Amb l’obra Tortilla Flat (1935), una perfecta combinació d’estructura novel·lística rebuscada amb una història de les classes menys privilegiades a Monterrey, va assolir l’èxit necessari per donar-se a conèixer, alhora que desencadenava una gran polèmica nacional.

També a En lluita incerta (1936) es fa palesa la seva preocupació social. En aquesta obra el tema central és la vaga d’uns veremadors californians. Però on reïx més aquesta preocupació que esmentàvem és a El raïm de la ira (1939), novel·la amb la qual va guanyar el premi Pulitzer.

Durant la Segona Guerra Mundial va ser corresponsal del diari The New York Herald Tribun, i a més de redactar diversos articles va escriure algunes novel·les propagandístiques. De l’època posterior al conflicte bèl·lic són dues de les seves obres més famoses: La perla (1947) i A l’est de l’edèn (1952), de la qual existeix una bona adaptació cinematogràfica de 1955 dirigida per Elia Kazan.

El 1962 se li va concedir el Premi Nobel de Literatura.

Sílvia Romero
www.silviaromeroolea.es.tl
Club La Crisàlide

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari