Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Metròpoli, Flavio Soriga

Metropoli de Flavio SorigaPluja Negra, també publicada a Crims.cat, va ser la primera vegada que el carabiniere Martino Crissanti sortia de la imaginació de Flavio Soriga, escriptor sard nascut l’any 1975 a Uta (Sardenya). Amb aquesta primera novel·la negra, Soriga aconseguia el Premio Grazia Deledda Giovani. Tot just ara, arriba també en català i també traduïda per Pau Vidal (traductor habitual de les obres de Camilleri) la segona novel·la protagonitzada per Martino Crissanti: Metròpoli, novetat aquesta setmana a la Joan Oliva.

Metròpoli és una novel·la negra metropolitana ambientada a Càller, capital de Sardenya. Allà, en una zona exclussiva, apareix el cadàver d’una dona de la classe alta. Era Giulia Hernández de San Raimondo, pertanyent a una de les famílies benestants de la ciutat, membre de l’antiga noblesa hispànica establerta a l’illa des de feia segles i que ha estat brutalment assassinada. L’encarregat de la investigació serà, com no pot ser de cap altra manera, el carabiniere Crissanti que travessa, alhora, per un moment personal determinant en què ha de decidir si se’n va a viure amb la seva parella o no.

logo blog genere negre_AMB LLETRESEn paraules de Flavio Soriga, la novel·la vol ser “una investigació sobre Càller i el seu teixit social i metropolità” la qual connecta dos mons ben diferents, el de la burgesia i el de la classe baixa. A més a més, Metròpoli no és només una novel·la negra del tot recomanable, sinó també un retrat dels costums, la història, la música, la gastronomia i la literatura sarda.

Flavio Soriga va participar en la darrera edició de la Tiana Negra, fet que va accelerar la traducció al català de Metròpoli. Gran admirador de Vázquez Montalbán i d’Andrea Camilleri i dels homenatges que tots dos escriptors han fet, a través de la seva obra, de les ciutats de Barcelona i Sícilia, Soriga té la ferma voluntat de retre també un homenatge a Càller amb la sèrie de novel·les que té la intenció d’escriure i, de les quals fins ara, n’ha escrit les dues esmentades: Pluja negra i Metròpoli.

Llibres

  • Metròpoli
  • Pluja negra
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari