Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Lisa Simpson: Ponche de ácido lisérgico

Portada del llibreNo és només el millor llibre sobre els hippies, és un llibre fonamental per comprendre i conèixer una època vibrant i vertiginosa. The New York Times.

En els anys seixanta Ken Kesey, autor d’Algú va volar sobre el niu del cucut, ha reunit al seu voltant als bromistes, una esbojarrada tall de joves radicals embarcats en revolucionaris projectes de vida.

S’han proposat recórrer els Estats Units de costa a costa en un autobús que condueix Neal Cassady, i celebren la vida, l’èxtasi permanent, i un món de drogues que obren les portes de la percepció. I tenen a les forces de l’ordre i al FBI en els talons…

Tom WolfeLa utilització de monòlegs interiors, diàlegs i múltiples punts de vista, recursos tots ells provinents de la literatura de ficció, combinats com investigació exhaustiva i entrevistes minucioses donen com a producte aquest llibre titulat ponx d’àcid lisèrgic. Es tracta de la millor crònica que s’ha escrit mai sobre l’èpic viatge de Ken Kesey i els seus companys, veritable nucli dur del moviment hippie, envoltada d’una atmosfera i uns personatges dignes de les millors històries d’Updike o de Bellow.

La seva primera novel·la de ficció va ser La foguera de les vanitats (1987), història de corrupció i avarícia ambientada a la ciutat de Nova York. Posteriorment apareixeria Tot un home (1998), i dos anys després va publicar Hooking up (2000), una col·lecció d’assajos i històries curtes.

La tercera i darrera novel·la de Tom Wolfe és Sóc la Charlotte Simmons (2004), història d’una brillant estudiant universitària que deixa el seu context de poble a Carolina del Nord per endinsar-se en Dupont en un món de sexes, drogues i alcohol.

Tom Wolfe

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari