Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Agustina Moya i Gina Peral: autores vilanovines

Dues dones de Vilanova que escriuen: Agustina Moya troba la inspiració en la poesia i Gina Peral, en la novel·la.
 
 
14117783_10210743463170983_3981285586494792116_n Agustina Moya resideix a Vilanova des de fa molts anys. És diplomada en infermeria i la seva passió és escriure poesia. L’any 2013 va publicar el seu primer llibre i no poètic, ‘Sin teta… y pedaleando’ que relata la seva experiència amb el càncer de mama. El va seguir l’any 2014, ‘Algunas vivencias’; el 2015, ‘Sonidos del mundo’ i el 2016, ‘Íntimos rincones’.

libro-sonidos-mundo ‘Sonidos del mundo’ és un recull de seixanta poemes que expressen sentiments i emocions de la seva història personal i d’altres que parlen de fets que passen i han passat a la resta del món: guerres, immigrants, indignació, orfenats de Xina, incendis, sequeres, tempestes, maltractaments… Notícies que es veuen diàriament als mitjans de comunicació. És una poesia clara, sincera, directa…
Com diu ella mateixa: ‘Los 60 poemas que se recogen en este libro relatan experiencias y sentimientso que decidí plasmar en poesía. Unas veces, los poemas han sido un desahogo y consuelo sobre situaciones personales, otras, relatan hechos de la realidad cotidiana y han servido para plasmar mi malestar o alegría sobre algunos acontecimientos que ido ocurriendo en el mundo y que yo he podido presenciar, de ahí el título.’
El llibre ve acompanyat d’un CD, on la mateixa autora recita 25 poemes.
 
libro-intimos-rincones ‘Íntimos rincones’ és el darrer publicat, l’any 2016, i els poemes que s’hi troben tracten de l’amor i del sexe. Uns són romàntics, d’altres tristos, d’altres eròtics, sensuals… L’autora diu: ‘Aquí encontrareis poesías de amor, tiernas, románticas y hasta algunas tristes porque reflejan el declive o el fin de un amor. Junto a otras de sexo, más erótcias, explícitas y sensuales, donde las palabras marcan el compás y alteran el ritmo… También me esforzado para que no sea una poesía vulgar o pornográfica, ya que creo que el erotismo, es dejar ver sin enseñar abiertamente. Es insinuar, sin mostrar’. Per als qui vulgueu seguir les seves poesies podeu entrar a facebook:Agustina Moya-Poesías.
 
Ara, però, us mostrem un tastet i us deixem amb la veu de l’autora recitant ‘Revoloteó el deseo’, el desè poema dels cinquanta-quatre que componen aquest recull.
 
 

 
 
Llibres Agustina Moya a les biblioteques vng.
 
 
 
gina-peral-497 Els trets que defineixen la personalitat de Gina Peral són: tímida, creativa, impacient, amant de la literatura romàntica, del cine i dels animals.
És una somniadora i amb el primer volum d’aquesta trilogia volia aconseguir arribar a molts lectors i fer realitat els més gran dels seus somnis: ésser escriptora. I han seguit dos llibres més que completen la vida de la protagonista i, també, la de l’autora.
Durant l’any 2016, aquesta vilanovina ha publicat els tres volums que formen part de la trilogia‘Los secretos de boira’. Els títols dels quals són: ‘Agua y aceite’, ‘Frío y calor’ i ‘Noche y día’.
 
 

los-secretos-de-boira-web 81hCYoz8IEL.__BG0,0,0,0_FMpng_AC_UL320_SR216,320_ 71-bYNP4H9L.__BG0,0,0,0_FMpng_AC_UL320_SR216,320_

 
La vida de la Sara canvia per sempre el dia de la seva graduació. Aquella nit, durant una sessió d’ouija, contacten amb C, i l’esperit li transmet un missatge: ha de buscar l’Eric. Espantada i acosada, decideix dur a terme l’encàrrec, però no ho farà sola, en el seu camí trobarà un home orgullós, mal educat i insolent, pel qual sentirà rebuig i atracció alhora.
Destinats a no entendre’s, els esdeveniment faran que hagin de trobar junt les respostes que ambdós porten cercant molts anys.
 
 

 
Abans de Sant Jordi té prevista la publicació d’una nova novel·la titulada una-estrella-en-la-oscuridad-ebookUna estrella en la oscuridad. La superació, la lluita davant de situacions difícils, el poder del creixement personal i del guariment de les ànimes són els temes que desenvolupa aquesta història. Dos personatges que es troben: en Johnny que torna de la guerra del Vietnam cec i l’Elisabeth una jove egocèntrica. Trobaran el que cerquen? Sorgirà l’amor entre ells?… La resposta a aquestes preguntes s’ha de descobrir amb la lectura de la novel·la.
Com es diu al web de l’autora: “Una estrella en la oscuridad es una historia de superación y segundas oportunidades narrada con sencillez pero repleta de intensas y emotivas escenas que harán sucumbir al lector ante la pluma de la autora.
 
 
Llibres Gina Peral a les biblioteques vng
 
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari