Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Les aventures de Tintin: el secret de l’Unicorn

El cartell de la pel·lículaHan calgut gairebé tres dècades perquè Les aventures de Tintín arribin al cinema com es mereix l’heroi més popular del còmic europeu. Nascut de la mà d’Hergé i capaç de vendre més de 350 milions d’àlbums en 80 idiomes, el jove reporter no comptava més que amb una adaptació animada i dos en imatge real d’una qualitat molt per sota de la seva fama.

Las aventuras de Tintín: el secreto del Unicornio, és la gran pel·lícula d’aventures que tothom esperava, però no traeix la idea original d’Hergé. “Vostè és l’únic capaç d’adaptar a Tintín”, confessava l’autor a Spielberg dues setmanes abans de morir de càncer el 1983.

El celebèrrim personatge creat per Hergé per a la publicació Le Petit Vingtième allà per 1929, un Tintín molt menys sofisticat que el que ara coneixem, viatjava al país dels Soviets i sobrevivia a l’amenaça comunista a través de vinyetes en blanc i negre.
 
 
Després d’aquesta, serien 23 més les aventures del reporter belga que aviat es convertíria en una de les icones del còmic europeu i arribés a milions de lectors a tot el món.

Spielberg ja havia descobert en Tintin dos anys abans, quan les contínues comparacions del seu acabat d’estrenar Indiana Jones (A la recerca de l’Arca perduda) van picar la seva curiositat. Per això no va dubtar a adquirir els drets per portar-lo a les sales de cinema quan va morir l’autor.

Finalment, Las aventuras de Tintín: El secreto del Unicornio, film nascut de l’amor del productor Peter Jackson i el director Steven Spielberg pel personatge, s’apunta com el principi d’una més que prometedora saga, ja que el següent lliurament ja comença a prendre forma.

De moment, el magnífic guió d’aquesta cinta inaugural adapta tres dels còmics de la sèrie: El cranc de les pinces d’or (1940-1941), El secret de l’Unicorn (1942-1943) i El tresor de Rackhman el Roig (1943), que ensamblen una història d’intrigues, aventura i humor molt evocadora per als admiradors del reporter més famós de la història del còmic

Tintin (Jamie Bell), el famós i intrèpid reporter, és un jove i aventurer periodista que resol tots els seus casos en companyia del seu gos Milú. Un dia, adquireix per un mòdic preu la maqueta d’un preciós vaixell en un mercat, L’Unicorn . Amagat dins d’un dels seus pals troba un secret en forma de pergamí, el que li posa en el punt de mira del malvat Ivan Ivanovitch Sakharine (Daniel Craig), que creu que Tintin ha robat un tresor els orígens del qual es remunten als temps del pirata Rackham el Roig.

Tintin El capità Haddock Milú

En el seu camí, es trobarà amb l’ajuda més o menys valuosa del rondinaire Capità Haddock (Andy Serkis) i els maldestres detectius Hernández (Simon Pegg) i Fernández (Nick Frost). La recerca del secret de L’Unicorn els portarà per tot el món en una cursa frenètica i amb perillosos obstacles.

Amb un final evidentment obert i disposat a la continuació de les aventures del periodista, no podem sinó alegrar-nos i desitjar la millor de les sorts a una pel·lícula autènticament universal. A esperar la següent.

I per conèixer més sobre els personatges i les seves aventures:

TintinTintin

Biblioteca Joan Oliva i Milà

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari