Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Mylo xyloto

Chris Martin

Mylo xyloto es tracta bàsicament d’un àlbum conceptual sobre dos joves que tracten de sobreviure en una societat repressiva: lluitaran contra ella i acabaran enamorant i triomfant junts. El quartet londinenc Coldplay l’ha batejat amb aquest críptic títol que ara diuen que respon als noms dels protagonistes del conte: Mylo i Xyloto.

En el videoclip del single Paradise els integrants de la banda, sense donar la cara, es disfressen d’elefants de peluix. En ell intenten narrar la història d’un elefant que s’escapa d’un zoològic i viatja per trobar-se amb els seus amics a la seva terra.

El grup s’inicia musicalment el 1996 quan Chris Martin, Guy Berryman, Jonny Buckland i Will Champion ingressen a la Universitat de Londres i gràcies al gust compartit per la música, comencen a compondre cançons i organitzar formalment la banda.

És a l’any 1998 que la música de Coldplay és donada a conèixer just quan realitzen la seva primera presentació en públic en el Cuban Cafe de Manchester i els sorgeix l’oportunitat de gravar el seu primer treball amb el títol de Safety. Però és al 2000 quan aconsegueixen l’éxit amb Shiver i Yellow, com avançament del que seria el seu primer disc, Parachutes, que els valdria el reconeixement mundial.

Coldplay van aconseguir l’èxit mundial ja amb el primer àlbum llançat al 2000. Des de llavors han publicat quatre àlbums d’estudi amb els quals han aconseguit nombrosos i importants premis musicals i han venut més de 50 milions de discs arreu del món. La relació dels seus àlbums són Parachutes (2000); A Rush of Blood to the Head (2002) ;X&Y (2005); Viva la Vida or Death and All His Friends (2007) i Mylo Xyloto (2011).
Mylo xyloto de Coldplay

Coldplay

Cds

  • A Rush of blood to the head
  • Viva la vida
  • X&Y
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari