Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Saló del Manga

CartellEls guerrers samurais de l’antic Japó i els tradicionals quimonos seran dos dels principals protagonistes de la XVII edició delSaló del Manga, que se celebrarà entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre a La Farga de l’Hospitalet.

Un dels convidats estrella serà el dibuixant Hiroshi Hirata, considerat una història viva del còmic, que s’encarregarà d’un taller i pronunciarà una conferència. Així mateix, mostrarà pàgines originals i il·lustracions d’algunes de les seves obres com Herois anònims, Relats insòlits de samurais, Promeses trencades, Orgull de samurai o La rebel·lió de l’emblema. També s’espera que viatgi a l’Hospitalet la jove Kazue Kato, autora de Blue Exorcist, un dels mànigues i animi de més èxit en l’actualitat.

Un altre dels convidats d’aquest any és Fujo Hirata, descendent d’una saga de samurais -és la 17 generació de Shogo Hirata, avi del conegut Musashi Miyamoto- i durant quatre dècades responsable de la Policia Metropolitana de Tòquio. Altres persones que acudiran al saló són Morionosinuke Kawaguchi, que tractarà sobre cultura japonesa otaku i innovació i l’expert Carlos Rubio, que parlarà sobre el boom actual de la literatura japonesa. Amb el títol Llum en la foscor, al Saló es podrà veure, a més, una retrospectiva, comissariada pel periodista Jaume Vidal, en la qual es repassarà la trajectòria i l’estètica gòtica de la dibuixant Victoria Francés.

Obres d’Hiroshi Hirata

El diumenge hi haurà una desfilada i una exposició de quimonos, en un acte organitzat per l’Associació Cultural Kimono Club de Barcelona i l’Associació Edo Syouten de Tòquio. La intenció és mostrar tant quimonos relacionats amb el manga, com altres tradicionals i els més moderns, que fins i tot podran provar les assistents que ho desitgin, cosa que suposarà un interessant intercanvi cultural.

Una mostra de quimono mangaD’altra banda, al Saló s’espera la presència del cineasta Keiichi Hara, director de les pel·lícules de Shin-chan, que presentarà el seu últim treball, Colorful. Dins de les activitats paral·leles prèvies al certamen destaca l’exposició Japó: paradís de les mascotes que té lloc a Casa Àsia. D’altra banda, l’Ateneu de Barcelona acull un cicle de conferències sobre el màniga.

Un espai de videojocs, un cicle de cinema, així com les actuacions musicals de Cécile Corbel i de la banda de pop coreà Jyj són altres activitats del Saló

Aquest serà el darrer any que el Saló del Manga se celebrarà a La Farga, però el creixement que ha experimentat al Saló en expositors i públic ha provocat que es quedin per falta d’espai companyies que volen participar. Per això, a partir de l’any que ve, el Saló del Manga se celebrarà al Palau 8 de Fira de Barcelona Montjuïc.

Us recordem que els visitants del Saló del Manga que vinguin disfressats de personatges manga, anime o videojocs podran entrar gratuïtament el dilluns 31 d’octubre als tres recintes del Saló. Això sí, la caracterització ha de ser integral, no val que la disfressa sigui parcial.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari