Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Crímenes, de Ferdinand von Schirach

Crímenes. Ferdinand von Schirach“Tothom té un costat obscur i un altre de lluminós”, això és el que afirma Ferdinand Von Schirach un prestigiós advocat penalista alemany nascut el 1964 a Munich, que s’ha convertit en una revelació editorial i un dels majors èxits dels darrers anys a Alemanya.

Von Schirach, que exerceix des de 1993 com a advocat penalista a Berlín, ha participat en alguns dels casos més enrevessats del seu país, judicis que han tingut una cobertura mediàtica espectacular. Un sòlid i creïble advocat que fa dos anys va sorprendre a Alemanya i ara a gran part d’ Europa amb un llibre fascinant que recrea alguns dels casos en què es va veure implicat

Aquest llibre és Crímenes, un conjunt d’onze relats basats en l’experiència judicial del seu autor, on Von Schirach, demostra que és un sòlid narrador, dotat d’una humanitat, tendresa, honestedat i delicadesa a prova de bombes. Les onze històries que aquí es narren, totes elles verídiques, tot i que semblen simplement increïbles, indaguen en les raons de la criminalitat, perquè la majoria de les vegades les coses no són com aparenten. Com una vegada li va dir un oncle jutge al nostre advocat: “La majoria de les coses són complicades, i la culpabilitat és sempre un assumpte espinós”.

Von Schirach
explica històries apassionants que parlen de tipus profundament desgraciats que es veuen abocats a un crim irremeiable que la societat comprèn, o hauria de comprendre, i que fins i tot pot fins perdonar. La història per exemple d’un home, bellíssima persona, que mata la seva dona a cops de destral després d’anys d’humiliacions, o la història d’un atracador de bancs que l’únic que vol són diners per pagar-se un passatge per tornar a Etiòpia amb la seva dona i seu fill. També parla de gent que ha comès delictes, per vici o necessitat.

Fins i tot ens parla d’històries fosques, de crims terribles, comesos aparentment en legítima defensa o en estat de necessitat que es guanyen el favor del públic i que no obstant això van girant i revelant un vessant sinistre que acaba repugnant.

També hi ha moltes històries d’amor, que poden acabar bé, com la de la prostituta que s’enamora d’un rodamón que intenta salvar-la de la presó trossejant el cadàver d’un client … que ha mort de forma natural; o que poden acabar malament, com la del que es va voler menjar a la seva adorada núvia o com la del que va matar la seva companya per una gelosia infundats. Hi ha molta bogeria en aquestes històries, i molts delinqüents d’estar per casa, i molta ira i molt poca premeditació, i bastant mala sort.

Amb Crímenes, Ferdinand von Schirack ha aconseguit el prestigiós Premi Kleist.

Llibres

Crímenes

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari