Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Nevermind 2.0

NevermindFa 20 anys que va aparèixer un nou registre musical que va enlluernar als seguidors més exigents i va fer veure el gran negoci immediat en les companyies discogràfiques, es tractava d’un grup musical revolucionari que ens acostava un nou fenòmen emergent com era el rock alternatiu. I ho feia amb un grup que trencava amb els models musicals existents a l’època i la seva nova música va aparèixer en el mercat discogràfic amb tanta força que va trencar el mercat de forma vertiginosa amb més de 300.000 còpies venudes en una setmana fins aconseguir vendre més de 30 mil·lions d’unitats.. El nom d’aquest grup és el recordat Nirvana i el seu treball portava el títol de Nevermind.

L’ensordidor so grunge va convertir-se en el nou fenomen musical de principis del anys 90. A partir d’aquí els observadors de les multinacionals, seguint l’exemple del nou registre musical dels components de Nirvana, van cercar i donar una oportunitat a desenes de bandes independents per aconseguir a partir de la màxima llibertat creativa, nous fenòmens en el món de la música per aconseguir una rendibilitat comercial propera a l’éxit aconseguit per Kurt Cobain. Entre els nous grups van aparèixer noms com Melvins, The Posies, Dinosaur Jr. Soundgarden, entre d’altres.

Kurt CobainPerò es va demostrar amb una eloqüència sagnant que el pacte tenia trampa i aquest èxit i la seva continuació era inviable i va demostrar que el pla de transformació del negoci de les discogràfiques era una autèntica quimera. Vint anys després de l’edició de Nermind, Nirvana s’ha convertit per als joves d’avui en una icona que molts d’ells no van poder conèixer.

El 5 d’abril de 1994 Kurt Cobain es va suïcidar amb un tret de pistola i va commocionar a tot els seus seguidors. Es va tractar de la més fulminant aparició i caiguda de la major estrella de la història d’un nou fenomen anomenat rock alternatiu.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari