Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Los amos de Brooklyn

Los amos de BrooklynAquest cap de setmana s’estrena Los amos de Brooklyn (Brooklyn ‘s Finest) un drama policíac d’acció que passa en els Brooklyn Projects de la bulliciosa zona est de Nova York. La pel·lícula ressegueix les històries entrellaçades d’Eddie (Richard Gere), Sal (Ethan Hawke) i Tango (Don Cheadle), tres desafortunats policies que es veuen involucrats en les seves respectives circumstàncies fetes de violència i corrupció en tant tracten de vèncer els seus propis dimonis.

Eddie Dugan (Richard Gere), un veterà policia, es troba en l’última etapa de la seva carrera, molt cremat pels anys de servei ia una setmana vista de començar la seva jubilació i retirar-se a pescar a una cabana a Connecticut. A set dies per jubilar-se, la seva anodina vintena d’anys en el cos està a punt de tocar a la seva fi sense incidents de rellevància quan se li demana prepari uns nous efectius. En aquests set dies, Eddie intentarà redimir tota una vida i una carrera que mai han conegut la realització.

D’altra banda, l’oficial d’estupefaents Sal Procida (Ethan Hawke) té clar que no hi ha cap línia que no creués per proporcionar a la seva dona i els seus set fills una vida estable i en pau. Sal porta dotze anys d’ofici. Sempre amb dificultats per arribar a final de mes, amb la seva dona en cinta i cinc fills a coll, totes les seves esperances es concentren en una ‘casa de somni’ fora de l’abast de la butxaca d’un policia.

La tercera part en discòrdia és Clarence “Tango” Butler (Don Cheadle), un policia que sempre s’ha envoltat d’homes lleials i que té una “relació especial” amb Caz (Wesley Snipes), un dels narcotraficants més infames de Brooklyn que en aquests moments es troba a la presó. Tango porta treballant els tres últims anys com talp enmig de traficants de drogues i assassins, fins i tot amb nou mesos a la presó. Ara gairebé és més gàngster que policia encara que anhela tornar al seu anterior vida abans que sigui massa tard. Quan els seus superiors li ofereixen l’ascens que tant porta esperant, Tango ho entén com una oportunitat única per recuperar la seva dona. Escenes de Los amos de Brooklyn

Envoltats en una operació amb l’objectiu de netejar els carrers de droga, els tres agents es veuran arrossegats per la violència i la corrupció que assola Brooklyn. Durant set penosos dies, Eddie, Sal i Tango es dirigiran inexorablement cap a la mateixa escena del crim.

La pel·lícula captura el món volàtil i mortal d’un dels districtes més perillosos de Nova York a través dels ulls dels homes i les dones que es comprometen a protegir i servir els carrers. Eddie, Sal i Tango en cap moment estan cridats a trobar-se, fins que una batuda policial contra la droga, part de l’Operació Neteja, els fa coincidir en la mateixa fatal escena del crim.

Brooklyn ‘s Finest
és un film que s’ha fet una realitat “per pur atzar”, comenta el guionista debutant Michael C. Martin. Havent treballat com a responsable de senyalització amb l’Autoritat Metropolitana del Transport, Martin va esdevenir guionista després ferir-se en un accident d’automòbil el 2005.

Durant la seva convalescència, es va veure en la necessitat de trobar una manera d’aconseguir ingressos extres. Navegant per Internet, es va topar amb un concurs de guionistes amb un premi de 10.000 dòlars en efectiu. Encara que mai abans havia escrit res, en els seus temps d’estudiant s’havia matriculat al Departament cinematogràfic de la Universitat de Brooklyn, un curs que mai va completar. Va decidir seure i posar-se a escriure al voltant d’una idea que finalment va esdevenir Brooklyn ‘s Finest.

Aproximadament un mes després que s’inscrivís en la competició, Martin no va guanyar el concurs però va seguir mantenint trobades amb alguns dels membres del jurat, i particularment amb un productor que es va mostrar interessat en enviar la història a alguns estudis. Finalment va arribar a Anthony Fuqua a qui li va agradar el guió i immediatament es va veure immers en el projecte.

Cadascuna de les històries es va rodar per separat, dins de la seva pròpia estructura temporal, la qual cosa volia dir que el repartiment només estava al plató per un període de cinc a set dies respectivament. Al llarg de les sis setmana de rodatge, cap dels tres protagonistes principals arribar a treballar junts, amb excepció de una escena en què es creuen durant un tiroteig. Cada un dels personatges viu una vida diferent en circumstàncies diferents, i convergeixen al final del film.

DVD

Pel·lícules de Richard Gere:

 • El caso Wells
 • Chicago
 • La gran estafa
 • Mothman: la última profecía
 • El primer caballero
 • Pel·lícules d’Ethan Hawke:

 • Antes que el diablo sepa que has muerto
 • Gattaca
 • Grandes esperanzas
 • Pel·lícules de Don Cheadle:

 • El asesinato de Richard Nixon
 • Crash
 • Traffic
 • Pel·lícules de Wesley Snipes:

 • Fanático
 • Sugar Hill
 • U.S. Marshals
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari