Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El enigma Turing. David Lagercrantz

enigmatEl 8 de juny de 1954, en plena Guerra Freda, Alan Turing, el matemàtic visionari, és trobat mort a casa seva. Al costat del cos, una poma amb restes de cianur. La investigació del que sembla un clar cas de suïcidi se li encarrega a Leonard Correll, que en el curs de les seves investigacions comença a albergar seriosos dubtes sobre les veracitat dels fets.

És per això que fascinat per la personalitat de Turing, comença a indagar en la vida d’un esperit lliure i inconformista alhora que intenta reconstruir un cas que, d’alguna manera, també té a veure amb ell mateix i que l’empeny cada vegada més cap allò més desconegut.

logo blog genere negre_AMB LLETRESDavid Lagercrantz decideix utlitzar molts detalls a l’hora de barrejar la realitat de Turing i la ficció del policia, l’autor ens endinsa en aquesta història detectivesca ambientada a la dècada dels cinquanta en un moment en què les pors a confabulacions eren al carrer i en el qual no es confiava en les persones per una cosa tan banal com la seva orientació sexual. De fet, des del principi el lector se’n adonarà aviat que aquest retrat a la societat del rebuig serà tractat amb molta duresa mostrant com, davant determinades acusacions, una societat intolerant semblarà patir amnèsia davant tot allò que se li va proporcionant.

Aquí podeu llegir el primer capítol enigma_turing

I tot plegat s’anirà descobrint a través de l’obsessió del policia per saber què va passar, i qui era realment Alan Turing. De fet hi ha un moment en el qual el lector es planteja si és possible culpar una societat en lloc de fer-ho amb una persona davant d’una mort violenta. Els personatges són solvents, i la barreja de realitat i ficció ajuden a la seva lectura mentre s’aprofundeix en la família de Correll de forma natural mentre es va avançant en la lectura, però cada capítol amb més ganes de conèixer més detalls de la seva apassionant història.

El enigma del ordenador

Biblioteca Joan Oliva i Milà

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari