Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Misterio en blanco. J. Jefferson Farjeon

misterio en blanco_jefferson farjeonL’editorial Siruela ha posat en marxa ara fa pocs mesos la Biblioteca de Clásicos Policíacos, un nou segell que forma part de la col·lecció Libros del Tiempo amb vocació de recuperar clàssics del gènere negre. De moment, són quatre els títols de la Biblioteca de Clásicos Policíacos l’objectiu de la qual és publicar títols inèdits en castellà o d’altres que han estat fora de circulació ara fa molts anys, comptant sempre amb noves traduccions. Les novel·les publicades són: Un hombre muerto, de Ngaio Mars; Muerte en la rectoría, de Michael Innes; Muerte de un aviador, de Christopher St. John Sprigg y Misterio en blanco, de J. Jefferson Farjeon.

La novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la Joan Oliva, amb traducció d’Alejandro Palomas, és Misterio en blanco de J. Jefferson Farjeon. number_seventeen-Escrita als anys trenta del segle passat, Misterio en blanco ens situa a la Nit de Nadal. Després de dies sense parar de nevar, el tren procedent de l’estació londinenca de St. Pancras ha de fer una aturada prop de Hemmersby. Un grup de passatgers, sense cap ganes de passar la nit dins d’aquell vagó, surt del tren amb intenció d’arribar a peu a algun poble. La climatologia, però, els obliga a refugiar-se en una solitària casa. Allà, un cop passada la tempesta, intentaran treure l’entrellat de l’assassinat de quatre persones.

logo blog genere negre_AMB LLETRESJohn Jefferson Farjeon (1883-1955) va néixer a Londres en el si d’una família d’actors i escriptors. Era descendent llunyà del president nord-americà Thomas Jefferson i l’any 1910 publicà la seva primera novel·la. Al llarg de la seva carrera literària va signar més de seixanta títols de misteri i policíac, tres de les qual sota el pseudònim d’Anthony Swiff. L’any 1932, la seva peça teatral El número 17 va ser portada al cinema per un novell Alfred Hitchcock, en els primers anys del cinema sonor. Posteriorment, l’any 1936, un altre dels seus llibres -El último viaje- també va tenir la seva versió cinematogràfica.

portada_misterio en blanco_rodonaPrimeres pàgines.

Llibres

Misterio en blanco

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari