Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El com del crim, d’Andreu Martin i Jaume Ribera

El com del crim. Andreu Martin i Jaume RiberaL’Andreu Martín va néixer el 1949 i va estudiar psicologia; el Jaume Ribera va néixer el 1953 i va estudiar periodisme. Es van conèixer fent guions de còmic a l’Editorial Bruguera i, un bon dia, al restaurant Esterri de Barcelona van crear el personatge Flanagan.

Des d’aleshores, formen un tàndem que ha escrit deu llibres, dels quals No demanis llobarro fora de temporada va rebre el Premi Nacional de Narrativa per a Joves el 1989, Flanagan de luxe va rebre el Premi Columna Jove de 1994, Alfagann és Flanagan va rebre el Premi Lector Jove 1996, Flanagan Blues Band va rebre el Premi de la Crítica Serra d’Or 1997, i El carter truca sempre mil vegades no era protagonitzat pel Flanagan.

La sèrie de Flanagan ha esta traduïda al francès, alemany, portuguès, italià i bable. Amb els morts no s’hi juga és la primera d’una nova sèrie per a adults protagonitzada pel detectiu Àngel Esquius.

El com del crim és la cinquena entrega del detectiu entranyable Àngel Esquius, un detectiu privat que treballa per a la Agència Biosca i Associats de Barcelona, especialistes en assumptes de banyes.

Àngel Esquius
té uns 50 anys, és alt, prim, amb una mata de pèl de color blanc, sempre despentinat. És vidu i té dos fills, la Mònica i l’Oriol, que li ha donat dos néts. Actualment no té parella, la seva filla s’ocupa de buscar-li algun “ligue” i ell està una mica enamorat d’una companya.

Els seus companys són:

* Beth, jove i inexperta, considera Esquius seu mestre i busca la seva aprovació.
* Amàlia.
* Octavio, la perfecta encarnació del .
* Biosca, el cap, com tots els caps dóna instruccions que no es necessiten i s’atribueix els mèrits dels seus subordinats
* Tonet, guardaespatlles de Biosca, una muntanya humana que no sol obrir la boca.

Esquius viu a la Gran Via, condueix un Golf, llegeix Raymond Chandler i a la nit veu pel·lícules de cinema negre. Li agrada escoltar Marianne Faithfull. Segons el seu cap té un coeficient intel·lectual de superdotat, encara que potser només ho sigui en comparació amb els seus companys d’agència. Si s’escau és un home d’acció encara que la seva principal característica és ser un home normal.

En aquesta cinquena entrega, tot comença quan a l’Esquius li demanen que investigui un crim per ajudar a un periodista que ha estat detingut per assassinat, i que presenta la coartada més marciana i estrambòtica que s’hagi pogut sentir mai. L’Esquius recorrerà el camí de les teories conspiradores i es veurà embolicat en el món de la publicitat i les màfies russes.

Mentrestant, la Beth investiga la fidelitat d’una dona per encàrrec del seu marit … i acaba entrant en un embolic de proporcions desmesurades.

Llibres

La sèrie Esquius a la Biblioteca:

  • Amb els morts no s’hi juga
  • Joc de claus
  • La monja que va perdre el cap
  • Si cal matar, matem
  • El com del crim
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari