Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Cubelles Noir

cubellesnoirCubelles serà protagonista durant aquest cap de setmana de les primeres jornades de novel·la negra que organitza el crític literari Xavier Borrell, i que es podran veure en la primera edició del Festival de Novel·la Negra Cubelles Noir que es celebrarà del 19 al 21 d’agost. Aquest esdeveniment literari té com a objectiu principal donar protagonisme a les autores de la comarca del Garraf.

Les nominacions al premi de novel·la negra, tant en català com en castellà, que s’atorgarà durant les jornades del festival tenen la voluntat de promocionar la novel·la negra feta per escriptores que han estat en un segon pla literari, per aquest motiu és voluntat en aquesta primera edició de només incloure dones entre les nominacions, totes elles per les obres que van publicar-se durant l’any 2015. En català han estat escollides les escriptores Margarida Aritzeta per L’amant xinès, Esperança Camps per La cara B, Elena Torres Girbau per La puta d’oros i Montse Sanjuan per El misteri del bressol buit.

Per la seva banda, en llengua castellana estan nominades les escriptores Susana Hernández per Cuentas pendientes, Graziella Moreno per Juegos de maldad, Dolores Redondo per Ofrenda a la tormenta i Berna González Harbour amb la seva obra Los ciervos llegan sin avisar. A més també s’exposaran les darreres novetats de gènere policíac, i el programa del festival es completarà amb xerrades d’escriptors, directors de cinema i també taules rodones i debats per apropar escriptors i aficionats de la novel·la negra. També es vol impulsar la lectura mitjançant l’organització de diverses activitats amb autors catalans i de l’estat espanyol que oferiran xerrades i conferències. El programa també comptarà amb activitats lúdiques com una gimcana detectivesca al centre social a càrrec de Vicente Corachán o xerrades participatives sobre cinema i còmic de gènere negre.

Programació Cubelles Noir 2016

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari