Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La feina o la vida: certeses (provisionals) d’una mare desacomplexada

Llibres

Llibre recomanatVas pel món amb un coet al cul, amb la llengua als peus i amb la culpabilitat per bufanda. Has deduït que la famosa conciliació laboral i familiar és una llegenda urbana: se’n parla molt però no l’ha vista mai ningú. Fas de mare com pots, i sempre trobes a algú disposat a explicar-te que les coses es fan justament al revés.

Tens una agenda tan estressada que no et queda ni mig minut per replantejar-te res, i potser val més així: si mai t’atures a agafar aire, et vénen ganes d’engegar-ho tot a rodar. Perquè el presumpte alliberament que et fa anar de bòlit en nom de la revolució femenina és l’estafa del segle, i educar nens per telèfon surt car.

Els fills s’han carregat la teva independència i t’han convertit en campiona olímpica de recollir roba de terra, però parar taula per a sis persones quan abans éreu només ell i tu dóna sentit a la vostra història…

En definitiva, aquest llibre és una reflexió sincera i desacomplexada sobre la maternitat, les criatures, els dubtes, les contradiccions i les certeses (provisionals) d’una dona d’avui.

Eva Piquer.

L’autora d’aquest llibre és Eva Piquer. Ha guanyat el premi Josep Pla amb la novel·la Una victoria diferent. També ha publicat entre d’altres els llibres La noia del temps; Alícia al país de la televisió; No soc obsessiva, no soc obsessiva, no soc obsessiva; Els fantasmes no saben nedar; i Supermare treballadora i altres estafes.

Ha rebut el premi Atlàntida a la millor artículista en llengua catalana i ha estat coordinadora del suplement Cultura del diari Avui així com professora a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Bloc

Us oferim en aquesta ocasió el blog de l’autora d’aquest llibre, Eva Piquer, amb el mateix nom del llibre que recomanem: La feina o la vida. En aquesta bitàcora trobarem recomancions de llibres, enllaços d’interés sobre diferents portals d’actualitat, o articles escrits en els diferents mitjans de comunicació.

La feina o la vida per Jordi Cervera.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

1 Comentari fins ara

  1. Canimo dimarts 31 de maig de 2011 - 19:00 h

    La feina o la vida… són moltes les dones que viuen sotmeses sota l’accelerada vida laboral. Requereixen un esforç més important per equiparar-se als homes. De sobte, coneixen la notícia que seran mares o bé, es plantegen ser-ho. És llavors quan moltes d’elles o bé, renuncien a un bon status laboral i s’impliquen de forma activa al nadó, o deixen de costat aquesta idea.

    Quan hi haurà conciliació familiar???

Deixa un comentari