Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Malla Nunn – Un hermoso lugar para morir

Malla Nunn. Un hermoso lugar para morir

Malla Nunn va néixer a Swazilàndia, al sud d’Àfrica, i va assistir a un internat per a alumnes de raça mestissa fins que la seva família va emigrar a Austràlia en els anys setanta.

Es va llicenciar a la Universitat Western Austràlia i completar els seus estudis amb un màster de teatre a Filadèlfia.

Posteriorment, a Nova York va escriure el seu primer guió, va treballar en diversos rodatges i va conèixer el seu marit, amb qui es va casar a Swazilàndia en una cerimònia tradicional.

Ha publicat diverses novel·les de gènere negre. Com a cineasta, ha estat premiada amb les seves tres pel·lícules.

Actualment viu a Sydney.


Un hermoso lugar para morir
transcorre en la Sud-àfrica dels anys 1950, amb les noves lleis de l’apartheid recentment entrades en vigor.

En aquestes condicions que fan enormement més perillosa la vida, Emmanuel Cooper, de la policia de Johannesburg, decideix viatjar des de Ciutat del Cap a un petit poble a la frontera amb Moçambic per investigar l’assassinat de Willem Pretorius, comissari de policia de la petita localitat. Pretorius era un afrikaner aparentment respectat pels seus compatriotes i conegut per la seva rectitud moral. Però Cooper, en col·laboració amb el policia zulu Shabalala, descobreix de seguida que la conducta del comissari no era tan irreprotxable com creia la seva família. I es trobarà amb tot un panorama de corrupció, pornografia i un complex entramat de relacions interracials.

Segons The Sydney Morning Herald a Un hermoso lugar para morir: “No es malgasta ni una paraula. Colpidor. Un llibre inoblidable i una escriptora amb talent a la qual convé no perdre de vista”.

Si voleu llegir un fragment del llibre, cliqueu aquí.

En aquest vídeo la seva autora, Malla Nunn, explica com la vida dels seus propis pares, una parella interracial en l’època de l’apartheid, li va servir d’inspiració per escriure Un hermoso lugar para morir.

Llibres

Un Hermoso lugar para morir : el primer caso del detective Cooper

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari