Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

En aguas tranquilas, Viveca Sten

en aguas tranquilas de Viveca StenCridada a seguir el camí obert per Camilla Lackberg, la més coneguda de les actuals autores sueques de gènere negre, Viveca Sten ha aconseguit destacar dins del nombrós grup d’autors negres nòrdics. Llicenciada en Dret i Màster en Administració d’Empreses, Sten era cap del Departament Jurídic de Correus de Suècia. El cuquet de l’escriptura se l’hi va despertar més aviat tard, però tot i això, la seva primera novel·la, En aguas tranquilas, va aconseguir força repercussió. logo blog genere negre_AMB LLETRES Aquesta va ser la primera d’una sèrie de novel·la negra de què fins ara ha escrit 6 volums. Només se n’havien publicat en castellà els volums 3 i 4 de la col·lecció, Sin culpa i Morirás esta noche. Ara, s’hi publica En aguas tranquilas, novetat d’aquesta setmana a la Joan Oliva. Viveca Sten, ecologista convençuda, col·labora en un centre d’acollida per a refugiats de la Creu Roja i, des de 2011 es dedica per complet a l’escriptura.

L’entorn en què situa Sten l’acció de En aguas tranquilas, i del conjunt de la col·lecció, és ben conegut per l’escriptora i la seva família. Des de 1917, la família Sten passa les seves vacances a l’illa sueca de Sandhamn, un lloc idíl·lic d’estiueig a només trenta quilòmetres de la capital, i és aquí on els personatges protagonistes han de fer front a tot tipus de misteris. Els encarregats de treure’n l’entrellat són l’inspector Thomas Andreasson i l’advocada Nora Linde.

sandhamn mapa-sandhamn

Thomas Andreasson i Nora Linde són amics des de la infància i tots dos col·laboraran en la resolució del primer dels casos a què s’hauran d’enfrontar. El cos sense vida d’un home ha aparegut a la costa de Sandhamn. Suïcidi, accident o assassinat? No està gaire clar. El mort era un home solitari sense enemics coneguts. L’aparició d’un segon mort acaba complicant l’estiu.

libros-portada-en-aguas-tranquilas-rodonaPrimeres pàgines.

Llibres

  • Sin culpa
  • En aguas tranquilas
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari