Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Así es como se mata. Mirko Zilahy

asi es como se mata de Mirko ZilahyEl comissari Enrico Mancini ha vingut per quedar-s’hi. Qui ha llegit la primera novel·la de Mirko Zilahy hi estarà d’acord amb aquesta afirmació. El seu debut com a escriptor ha fet que se’l compari amb autors com ara Pierre Lemaitre o Joël Dicker i la seva novel·la Así es como se mata encapçala, des del gener, la llista dels títols més venuts a Itàlia.

La història de’n Mirko Zilahy és la d’un jove a punt de quedar-se sense feina que, després d’haver viscut la malaltia de la seva mare, va començar a escriure gairebé de manera compulsiva. Una amiga de Zilahy, agent literària, va llegir les primeres quaranta pàgines que va escriure pràcticament sense adonar-se’n i li’n va demanar més. Així, un any més tard, ja havia finalitzat Así es como se mata.

En paraules del mateix Zilahy, que la seva estrena fos en l’àmbit del gènere negre no ha estat pas casualitat. Ho feia conscient del que triava i inspirant-se, no en autors contemporanis, sinó en clàssics com, per exemple, Edgar Allan Poe, Charles Dickens, Wilkie Collins o Bram Stoker.

logo blog genere negre_AMB LLETRESAsí es como se mata ens situa a Roma l’any 2008. En una Roma ben diferent de la ciutat eterna visitada per milions de turistes. Ben al contrari, Zilahy ambienta la seva novel·la en una atmosfera asfixiant i tenebrosa, en una zona industrial de la capital italiana que existeix realment, però que ja no es fa servir. Un assassí en sèrie, la Sombra, està deixant un reguitzell de cadàvers i l’encarregat de la investigació és el comissari Enrico Mancini. Mancini, especialitzat en crims en sèrie a l’FBI, acaba de perdre la seva dona, però tot i això, accepta fer-se’n càrrec. El comissari no portarà la investigació tot sol. La brigada d’investigació criminal està formada pel professor Carlo Biga, l’inspector Walter Comello, el metge forense Antonio Rocchi, la fiscal Giulia Foderà i la fotògrafa Caterina de Marchi.

Así és como se mata_rodonaPrimeres pàgines.

Mirko Zilahy va néixer a Roma l’any 1974. Amb el punt de partida d’un dol personal, l’escriptor ha creat un dolorós thriller en què reflexiona sobre la humanitat i allò que és just i que s’ha de convertir en una trilogia. Zilahy ja està escrivint el segon volum que encara no te data de publicació fixada. Hi repetiran Enrico Mancini i la resta de companys de la brigada d’investigació criminal.

Zilahy va estudiar Llengua i Literatura Estrangera i va obtenir el doctorat al Trinity College de Dublín. Ha treballat com a traductor i editor i realitza col·laboracions com a periodista en Il Corriere della Sera.

Llibres

  • Así es como se mata
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari