Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El nen i la mort

Llibres

Portada del llibreEl nen o el jove que ha estat educat sense tenir en compte la mort, quan li arriba la pèrdua, es troba com nàufrag enmig del dolor i de la incertesa. La mort d’un ésser estimat, el dolor que provoca als qui es queden, el dol que se’n deriva, ens qüestionen i ens interpel·len.

La nostra societat viu d’esquena a la mort, la nega i l’amaga, especialment als nens i als adolescents. Ells, en canvi, en senten una gran curiositat ifreqüentment formulen preguntes, encara que ben aviat aprenen a callar en veure que això incomoda els adults.

Aquest llibre pretén explorar l’univers del nen en relació amb la mort i les seves reaccions davant de la pèrdua d’una persona estimada. Alhora, ofereix eines per poder acompanyar-lo i ajudar-lo a elaborar el dolor i les emocions que en aquests moments difícils està vivint.

Està adreçat a tothom que conviu amb nens i adolescents.

 
Les autores.

Montse Esquerda i Areste és pediatra, doctora en medicina i psicòloga. Treballa al Centre de Salut Mental Infantil i juvenil de Sant Joan de Déu de Lleida i és professora de bioètica a la Unversitat de Lleida.

Anna Maria Agustí i Fareny és mestre i psicopedagoga. Ha engegat l’associació Grups d’Acompanyament al Dol de Lleida i treballa acompanyant les persones en el dol, tant individualment com en grups.

Bloc

En aquesta ocasió us convidem a visitar un espai virtual dedicat a les mares on trobareu informació sobre l’embaràs, els nadons i fins i tot l’escola. També trobareu informació sobre l’educació dels infants a la llar.

http://www.netmoms.es

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari