Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Mad Max: la trilogia

L’any 1979 s’estrenava la primera de les pel·lícules protagonitzades per Max Rockatansky, l’alter ego a la gran pantalla del famós actor i director Mel Gibson. Parlem de Mad Max, la primera d’una sèrie de pel·lícules que, per a molts, són tot un clàssic del cinema d’acció i ciència-ficció.

Quan Gibson va protagonitzar per primera vegada el personatge de Max Rockatansky era un desconegut i va ser triat gairebé per atzar per fer la pel·lícula. A partir d’aleshores, va protagonitzar també les dues pel·lícules que van seguir la sèrie Mad Max i molts altres èxits com a actor, director i productor. Aquesta setmana, a la biblioteca Joan Oliva, tenim a com novetat la trilogia original: Mad Max (1979), Mad Max 2, el guerrero de la carretera (1981) i Mad Max 3, más allá de la cúpula del trueno (1985).

Mad-Max mad max 2 Mad max - mas alla de la cupula del trueno

Tota aquesta sèrie de pel·lícules sobre un futur post apocalíptic tenen la mateixa signatura, la del seu director: l’australià George Miller, responsable també trenta anys després de Mad Max, furia en la carretera, estrenada l’any passat amb Tom Hardy, en el paper de Max Rockatansky, i Charlize Theron, en el de Furiosa. Si alguna tret caracteritza el món Mad Max és la recreació d’un futur caòtic, en què impera el desordre i la manca de llei i s’hi multipliquen les lluites per aconseguir combustible i aigua, materials que hi escassegen. Entre aquest caos imperant, només la Patrulla de la Força Central, de què Max Rockatansky formar part inicialment, s’encarregarà de mantenir l’ordre.

Mad_Max_Destacada

La cantant Tina Turner va participar com a actriu a Mad Max 3 en el paper de Tía Ama i, com no, en la seva banda sonora. El seu We don’t need another hero queda per al record:

DVD

  • Mad Max: trilogia
  • Cds

  • Mad Max, furia en la carretera (banda sonora)
  • Si vols tornar a veure aquests clàssics cinematogràfics o descobrir-los per primer cop, no ho dubtis i fes la reserva a la Joan Oliva!

    Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari