Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Si no, lo matamos. Rosa Ribas

si no lo matamos de rosa ribasLa quarta entrega de la sèrie de novel·la negra protagonitzada per la policia Cornelia Weber-Tejedor acaba de ser publicada i és novetat aquesta setmana a la Joan Oliva. Ens referim a Si no, lo matamos de Rosa Ribas.

logo blog genere negre_AMB LLETRESEls fidels seguidors de la sèrie, ja saben que la policia protagonista és filla de pare alemany i mare gallega. Les seves aventures van començar ara fa 10 anys, quan el 2006 Rosa Ribas publicava Entre dos aguas. D’aleshores ençà, ha publicat dos llibres més: Con anuncio i En caída libre, tots tres ambientats a la ciutat alemanya de Frànkfurt, així com Si no, lo matamos. La intenció de l’autora era fer-ne cinc novel·les protagonitzades per Cornelia Weber-Tejedor i ambientar-ne alguna a Espanya. El cert és que Ribas reconeix que el cinquè llibre ja l’ha començat a escriure i no està pas ubicat a Espanya, per tant no en descarta un sisè.

si no lo matamos_portada_rodonaPrimeres pàgines.

A Si no, lo matamos, Ribas volia fer remoure estereotips i va situar un tipus de delicte poc freqüent a Alemanya en aquesta societat: els anomenats segrests exprés. Arran del segrest de Torsten Hagendorf, un important advocat, Cornelia i el seu company Reiner Fischer descobreixen que s’han produït d’altres a Frànkfurt. D’aquesta manera s’inicia la investigació que destaparà, a més a més, una trama de corrupció urbanística. En l’àmbit més personal del personatge protagonista, hi continuaran apareixent els seus pares, Horst i Celsa, de qui sabrem que van treballar a Opel i la seva parella, en Leopold.

SÈRIE CORNELIA WEBER-TEJEDOR

entre dos aguas con anuncio en caida libre si no lo matamos

A banda d’aquesta sèrie, Rosa Ribas en té una altra, també de gènere negre, escrita a quatre mans amb Sabine Hoffmann. Es tracta de la sèrie protagonitzada per la jove periodista Ana Martín i ambientada als anys cinquanta, durant la postguerra espanyola. Fins ara, n’ha publicat dos volums: Don de lenguas (2013) i El gran frío (2014). Té prevista la publicació del tercer llibre al setembre d’aquest mateix any: Azul marino.

SÈRIE ANA MARTÍ

don de lenguas Cubierta_ElGranFrio.indd

Rosa Ribas va néixer al Prat de Llobregat l’any 1963 i des del 1991 viu a Alemanya. Al marge de les dues sèries de novel·la negra, ha escrit alguns altres títols com ara El pintor de Flandes, La detective miope i Pensión Leonardo.

rosa_ribas_rodonaRosa Ribas a les biblioteques de VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari