Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La sicaria de Polanco, de Joaquín Guerrero-Casasola

Joaquín Guerrero-Casasola. La sicaria de PolancoJoaquín Guerrero-Casasola (Mèxic, DF, 1962) és un escriptor i guionista mexicà, fill d’immigrant espanyola i pare mexicà. Resideix tant a Mèxic com a Espanya (Salamanca).

Va guanyar el 1er. Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial 2007, atorgat per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona). La novel·la premiada, Ley Garrote (Roca Editorial), va introduir-lo en la nova generació de nous narradors mexicans de gènere negre.

En la seva tasca com a guionista ha estat premiat amb el World Best Telenovela’s ScreenPlay i actualment és professor d’Escriptura Creativa a la Universitat de Mèxic.

La saga d’aquesta novel·la va ser publicada sota el títol El pecat de Mare Bayou . Ambdues obres han estat traduïdes a l’alemany. El seu protagonista és el detectiu desocupat Gil Baleares. Les seves obres es caracteritzen per un incessant sentit de l’humor i l’ocupació dels diàlegs ràpids, precisos i mordaços, i també per fer l’escenari (Mèxic, DF) el veritable protagonista de la història.

La sicaria de Polanco és una novel·la negra ambientada a Mèxic D.F. en època actual. Es tracta d’un llibre àgil, ple d’acció, protagonitzat per una dona de gran personalitat. Karina Shultz sorprendrà el lector, que serà còmplice de totes les peripècies que ha de viure, de manera cada vegada més atropellada, aquesta dona convertida en assassina a sou.

És una novel·la policíaca, però també social, ja que critica les diferències tan marcades de classe, així com la corrupció, sense moralines ni judicis de valor. Se centra en mostrar la dualitat xocant en què viu el personatge principal, que passa els dies intentant conciliar la seva vida de mare de dos nois adolescents i núvia d’un agent de policia amb el seu paper ocasional de assassina. Però arribarà un moment en què el fràgil equilibri en què viu es trencarà i tot començarà a enfonsar-se al voltant d’ella.

Llibres

  • Ley Garrote
  • La sicaria de Polanco
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari