Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Jo, ell i Raquel

jellrGran Premi del Jurat en el Festival de Sundance de 2015 i també Premi del Públic a la millor pel·lícula. La novetat aquesta setmana a la biblioteca està basada en la primera novel·la de Jesse Andrews, qui també es converteix en guionista de Me & Earl & the Dying Girl, seguint l’estela d’altres figures com és el cas de Stephen Chobsky a Las ventajas de ser un marginado, posant de manifest l’interès dels autors per portar al cinema títols que tracten problemes juvenils en to de comèdia.
 
El seu director Alfonso Gómez-Rejón tracta temes com l’amistat, la superació, el pas de la relativa irresponsabilitat de la joventut a la dura i encotillada responsabilitat del jove adult, però la crueltat irreverent de la realitat és una constant en la preciosa ficció que pinta aquesta adaptació cinematogràfica, la qual ofereix alguna cosa diferent, estimulant i amb el suficient gust de realitat com perquè l’espectador pugui desconnectar i deixar-se endur.
 

L’actor Thomas Mann és el protagonista principal. Greg pensa que l’institut és una zona de guerra en què passar desapercebut per no tenir problemes amb els altres grups, però ha d’afrontar la personalitat del seu el pare, interpretat per Nick Offerman, que és un absolut esbojarrat. Per la seva banda, la mare, interpretada per Connie Britton, és una absoluta pesada i no li deixa llibertat per desenvolupar els seus projectes. El seu millor amic i company de treball Earl, Rj Cyler, es dedica a fer en secret infames pel·lícules casolanes basades en grans produccions cinematogràfiques, tots dos alhora es fan col·legues d’un professor alternatiu interpretat per Jon Bernthal. També destaca un bon nombre de personatges que habiten les aules, com Katherine C.Hughes, de la qual s’enamorarà perdudament el nostre adolescent protagonista. Finalment, destaca l’actriu Olivia Cooke que encaixa molt bé en el paper de Raquel que enamora a l’espectador ràpidament i aconsegueix transmetre la fragilitat moral amb la qual es troba, però afronta la seva situació d’una forma divertida.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari