Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La brigada de Anne Capestan. Sophie Hénaff

brigadacapesAnne Capestan era una brillant policia a París que havia arribat molt lluny sent molt jove, però un error garrafal que culmina amb la mort d’un criminal la deixen a la deriva de la policia i amb la seva carrera pel terra. Quan pensa que van a fer-la fora definitivament del cos després d’una baixa obligatòria, per la seva gran sorpresa, el seu cap la posa al capdavant d’una nova brigada, una sorpresa que no triga a aigualir-se quan comprèn el que és la nova brigada, un espai permanent per policies que sobren, la morralla del cos que ningú vol.

Ficada en un apartament amb mobles jubilats, gairebé sense recursos policials i poques esperances de fer altra cosa que cosir o passar el temps escoltant música, dels quaranta policies que poden presentar-se, només es presenten un grapat d’ells que passaran a ser els membres de aquesta pintoresca brigada integrada per un ex-comandant d’assumptes interns, un estel literària que vol tornar al seu antic lloc sense separar-se del seu gos, una addicta al joc, un malastruc, un delator, un borratxo i un ex boxejador i un addicte als cotxes amb poques llums.

genere-negreAquests seran els policies que hauran d’investigar antics casos sense tancar que estan acumulant pols sense cap esperança d’aconseguir treure res d’ells, però treuen dos casos interessants que els revelaran grans sorpreses i més misteris que els porta a preguntar-se el motiu exacte d’aquesta estranya brigada plena de pàries que són el tema preferit i el blanc de les burles de les altres comissaries.

Primeres pàgines brigadacapestan

Sophie Hénaf és una figura emblemàtica de la revista francesa Cosmopolitan, a on escriu una columna d’humor anomenada La Cosmolite. Hi havia desenvolupat part de la seva carrera com a humorista al cafè-teatre L’Accessoire de Lió fins que va decidir dedicar-se al periodisme. Ara fa la seva primera incursió en la literatura, amb La brigada d’Anne Capestan, que ha estat guardonada amb el Premi Polar 2015, així com també va obtenir el Premi Arsène Lupin de Literatura Policíaca i el Premi a la Millor Novel·la Negra Francòfona del Salon du Polar.

A los borrachos, los tarados, los depres, los vagos y otros cuantos, a todos los que son un estorbo y no podemos echar, los vamos a juntar en una brigada para luego dejarla olvidada.

Llibres

La brigada de Anne Capestan

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari