Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Monika Zgustova

Monika ZgustovaMonika Zgustova neix a Praga. Estudia literatura comparada als Estats Units i des dels anys vuitanta s’instal·la a Sitges.

Col·labora de forma habitual en diaris com El País, La Vanguardia i Avui, i també en diferents revistes culturals, tant espanyoles com estrangeres. Ha traduït una quarantena de llibres del txec i del rus (autors com Hrabal, Hasek, Havel, Kundera, Dostoievski, Babel, Ajmátova i Tsvetáieva), traduccions per les quals se li han concedit nombrosos guardons, entre ells el Premi Ciutat de Barcelona i el Premi de les Lletres Catalanes.

També és coautora del diccionari rus-català, i ha escrit una biografia novel·lada de Bohumil Hrabal: Els fruits amargs del Jardí de les delícies.

Ha estrenat i publicat una obra de teatre, és autora del recull de contes Contes de la lluna absent (2010) i de diverses novel·les. Entre elles La dona dels cent somriures (2001), on a partir de la història de tres dones extraordinàries que van viure durant els tres darrers segles, elabora un tríptic novel·lístic que parla de la grandesa de l’amor i la passió, de la bellesa i la tragèdia de la vida i de l’evolució de la dona; Menta fresca amb llimona (2002), una novel·la d’amors, d’erotisme i de passió que fascina per l’atmosfera sensual; La dona silenciosa (2005), on Sylva, una dona enigmàtica i reservada d’origen aristocràtic, comprova en la seva vellesa que poques coses en la vida depenen dels nostres desigs.

La seva obra s’ha traduït a nou idiomes.

Sílvia Romero.
Web.
Club La Crisàlide.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari