Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La nena de l’arbre, Rubèn Montañá

Encetem la recta final del Club de Lectura Juvenil d’enguany amb una lectura commovedora, realista i amb un punt màgic. Es tracta de La nena de l’arbre, del jove Rubèn Montañà i Ros, que va ser guardonada amb el Premi Josep Maria Folch i Torres 2013.

la nena de l'arbreDues són les protagonistes fonamentals del llibre, dues nenes que, per atzar o no, acabaran compartint uns mesos de la seva vida tot i pertànyer a èpoques ben diferents. Són l’Ona i l’Aurèlia.

Una pilota penjada dalt de tot d’un arbre és la causa que totes dues noies es coneguin. Fins aquí, res d’especial. Si no fos perquè l’Aurèlia hi viu allà, dalt de l’arbre. Aquesta revisió en versió infantil d’El baró rampant d’Italo Calvino amaga moltes coses al seu darrere. Fonamentalment una, però: la pèrdua de la infantesa. L’Aurèlia la va perdre el dia que una bomba acaba amb part de la seva família i ella decideix que a peu pla ja no l’hi queda res que pagui la pena. Per aquest motiu, fuig. Fuig dalt d’un arbre fins que l’obliguen a baixar d’allà dalt.

il·lustracio merce lopezDes d’aleshores, més d’un cop va provar de demanar ajut, si bé els intents van ser infructuosos. Ara, però, ha trobat l’Ona, que farà tot el possible per saber què va passar i provar d’ajudar-la.

L’autor de La nena de l’arbre és Rubèn Montañà i Ros, nascut l’any 1983 a Badalona. Va estudiar arts gràfiques i disseny i es va llicenciar en art dramàtic a l’Institut del Teatre. Ha participat en diferents muntatges al teatre Zorrilla de Badalona i és membre fundador de la companyia teatral EGOS teatre.També col·labora amb les companyies BASE5 i l’OCA Underground. En el camp del disseny gràfic, destaca la feina realitzada per a les companyies teatrals Trakatap, Cabaret Moe i les esmentades EGOS teatre i l’OCA Underground.

És autor dels llibres Atac llimac (Premi Ciutat d’Olot de Novel·la juvenil), La botiga de mascotes extraordinàries (Premi Barcanova de Literatura Infantil), La nena de l’arbre i Els parells.

Llibres

  • La botiga de mascotes extraordinàries
  • La nena de l’arbre
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari