Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El ángulo muerto. Aro Sáinz de la Maza

El angulo muerto_aro sainz de la mazaAro Sáinz de la Maza es confirma amb El ángulo muerto com un dels grans noms dins de la novel·la negra mediterrània. Va debutar amb El asesino de La Pedrera (2012), llibre en què s’estrenava amb el personatge de Milo Malart. Ara, a la Joan Oliva, és novetat la segona entrega de les aventures d’aquest inspector brillant i eficaç, lleial als seus amics i, com passa sovint en aquest gènere, amb una vida personal enrevessada.

logo blog genere negre_AMB LLETRESEn tots dos llibres, la trama a què s’haurà d’enfrontar en Milo Malart té lloc a la ciutat de Barcelona. Per aquest motiu, la participació d’Aro Sáinz de la Maza en la taula rodona Barcelona, capital catalana i europea del crim (literari, naturalment), que va tenir lloc durant la darrera edició de la BcNegra 2016, estava del tot justificada. A més a més de la ciutat triada, tant El asesino de La Pedrera com El ángulo muerto tenen en comú la corresponent dosi de crítica social centrada en la corrupció política i urbanística i en la crisi econòmica.

En El asesino de La Pedrera, novel·la que va aconseguir una menció especial del jurat del V Premi RBA de Novel·la Negra, l’assassí feia un macabre recorregut per les obres de Gaudí de la capital catalana. Ara, en El ángulo muerto, l’inspector s’haurà d’enfrontar a dos assassinats i a una cruel matança de gossos.

Entrevista amb l’autor Aro Sáinz de la Maza en què descriu el personatge de Milo Malart, protagonista de les novel·les El asesino de La Pedrera i, l’acabada de publicar, El ángulo muerto:

Aro Sáinz de la Maza va néixer a Barcelona l’any 1959. Fins ara, ha escrit novel·les, llibres de relats, reculls de contes i literatura juvenil. Compagina la tasca d’escriptor amb la d’editor, corrector i traductor. Alguns dels llibres que ha escrit són: Nada es azul (1997), La mujer de Judas (1998), El paseo de los tristes (2001), El jugador de frontón (2001) i La culpa la tiene la tonta de Eva (2002).

Llibres

  • El ángulo muerto
  • Cuentos de todos los colores
  • El jugador de frontó
  • Tot un món de contes
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari