Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

A punt d’estrena, Maria Carme Roca

portada_a-punt-destrena_maria-carme-rocaLa darrera novetat editorial de l’escriptora Maria Carme Roca, A punt d’estrena, ja està disponible a la Joan Oliva.

Maria Carme Roca ens fa retrocedir fins a la dècada dels anys cinquanta del segle passat per reconstruir l’atmosfera de la Barcelona de llavors. Època de misèries de postguerra i de voluntat de prosperar en què l’autora situarà la història de la protagonista: Eulàlia Rovira.

maria carme rocaLa jove Eulàlia Rovira té vint-i-set anys i, després de només 3 anys de matrimoni amb en Tomàs, ha pres la decisió de separar-se’n. Lluny queda aquell Tomàs, amic d’adolescència i de joventut, de qui cada vegada té més por i que se li fa tan estrany.

L’Eulàlia conserva des de petita el somni de ser una gran maniquí. Després de superar, durant la infantesa, una greu malatia, acaba treballant com a dependenta en els magatzems Jorba. Allà, hi participa en les desfilades de pret-a-porter, però, passat un temps, acabarà treballant com a maniquí per a una de les figures més importants del moment: el dissenyador Manuel Pertegaz.

Jorba_bcn Jorba_manresa

La novel·la, definida per Maria Carme Roca, com a thriller costumista o històric costumista, es desenvolupa a cavall entre Barcelona i Manresa, ciutats entre les quals té repartida la família la protagonista. Amb A punt d’estrena, l’autora ret homenatge a la figura de Pertegaz, a qui no va conèixer personalment, però sobre el qual s’ha documentat força (entrevistant-se, fins i tot, amb persones que el van conèixer i amb una maniquí amb qui va treballar).

portada_a-punt-destrena_maria-carme-roca_rodonaPrimeres pàgines.

Amb A punt d’estrena, Maria Carme Roca passa de la cinquantena de títols publicats. Historiadora i llicenciada en Filologia Catalana, inicialment es va dedicar a l’ensenyament. Publicà el seu primer llibre l’any 1997 i, d’aleshores ençà, ha escrit per a tot tipus de públic: infantil, juvenil i adults. Al llarg de la seva carrera, Roca ha estat reconeguda amb multitud de premis com ara el Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica (2006), per Intrigues de palau o el Premi Joaquim Ruyra de Literatura Juvenil (2012) per Katalepsis.

Roca, Maria Carme_rodonaMaria Carme Roca a BibliotequesVNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari