Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Camí als Òscars: The fighter

The fighterThe fighter

 • Millor pel·lícula
 • Millor director: David O. Russell
 • Millor actor de repartiment: Christian Bale
 • Millor actriu de repartiment: Amy Adams
 • Millor guió original: Scott Silver, Paul Tamasy y Eric Johnson
 • Millor muntatge: Pamela Martin
 • Micky Ward és un jove boxejador que procedeix d’una família treballadora, i que viu, com el seu germanastre, del món de la boxa. La seva mare és qui els porta els combats, i el seu germanastre, el conegut Dicky Eklund, és qui li fa d’entrenador.

  La carrera de Ward no és que estigui plena de triomfs i èxits, atès que els seus principals combats són contra boxadors que li fan servir com a pedra de suport per aconseguir victòries i entrenar els seus punys. La seva vida començarà a desestabilitzar quan el seu germanastre, abans un boxejador de gran fama que va aconseguir tombar el mateix Sugar Ray Leonard, comenci a sortir del camí d’estabilitat en el qual estava.

  El títol de la pel·lícula juga amb la ambiguetat de saber quí es el lluitador, el boxejador o el germà que intenta sortir de les drogues. També cal dir que està lluny d’assolir una història complerta com succeix a Toro Salvaje, i potser està una mica més a prop de la línia de Million dollar baby o The Wrestler , però segueix resultant més optimista que qualsevol d’aquestes.

  En difinitiva, The Fighter és una de les històries de gent amb problemes, amb tot en contra, que busca l’èxit intrèpidament malgrat totes aquestes adversitats.

  Millor actriu protagonista

  Annette Bening per Los chicos están bien

  Natalie Portman per Cisne negro

  Jennifer Lawrence per Winter’s bone

  Michelle Williams per Blue Valentine

  Nicole Kidman per Rabbit hole

  En aquest premi hi ha una favorita indiscutible: Natalie Portman. Nomès cal anar a veure El cigne negre per comprovar-ho. Una interpretació genial.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari