Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Polvo. Patricia Cornwell

polvo_patricia cornwellArriba a la Joan Oliva la 21a aventura protagonitzada per la doctora forense Kay Scarpetta. Polvo és la darrerra novetat editorial de Patricia Cornwell, que és novetat aquesta setmana a la biblioteca.

logo blog genere negre_AMB LLETRESLa trama de Polvo s’inicia amb una Kay Scarpetta abatuda després d’haver treballat en un dels pitjors assassinats en massa dels Estats Units, una massacre en una escola infantil de Connecticut. Acabada d’arribar a casa, Kay Scarpetta rep un nou cas: un cos sense vida ha aparegut al campus de la MIT (l’Institut de Tecnologia de Massachussets). Es tracta de Gail Shipton, una enginyera informàtica que, en pocs dies, havia d’enfrontar-se als seus antics gestors financers a qui havia portat a judici. La seva mort no sembla pas cap coincidència.

El cos sense vida de Shipton ha aparegut cobert d’una pols que, sota la llum ultraviolada, emet una brillantor tricolor. A més a més, el cadàver ha estat disposat d’una manera simbòlica, amb intenció de causar-hi més efecte, si és possible.

La doctora forense encarregada del cas, Kay Scarpetta, sospitarà del responsable d’un seguit de morts a Washington durant la investigació de les causes de la mort de Gail Shipton i s’haurà endinsar en el món de les drogues de disseny, del crim organitzat i de la corrupció en les altes esferes.

Patricia_CornwellGràcies al personatge de Kay Scarpetta i a la sèrie de llibres que ha protagonitzat, Patricia Cornwell té l’honor de ser una de les creadores del thriller forense. Des que a principis dels anys noranta, Cornwell publicava el primer del títols de la sèrie Scarpetta, Post Mortem, aquest personatge li ha reportat tot d’alegries. L’any 1999 va rebre el Premi Sherlock al millor detectiu creat per un autor nord-americà i, més recentment, l’any 2011, el Vè Premi Internacional de Novel·la Negra RBA pel dinovè cas de la forense, Niebla Roja.

Patricia Cornwell va néixer a Miami l’any 1956 i va passar bona part de la seva infantesa sota la tutela de l’estat pels problemes de salut de la seva mare i l’absència del pare, que va abandonar la família quan Patricia només tenia 5 anys. Va estudiar filologia anglesa i l’any 1979 es va casar amb un dels seus professors d’anglès, Charles Cornwell, disset anys més gran i de qui prendria el cognom. Se’n divorciaria l’any 1989.

Va començar la seva trajectòria professional com a periodista, primer, i a l’oficina del cap de forenses, després. Posteriorment, va treballar al departament de policia de Richmond. Totes aquestes tasques li van permetre aprofundir en el desenvolupament de les investigacions criminals que, temps després, faria servir en els seus llibres.

A ningú no se li escapen les similituds entre autora i personatge: Ambdues, Cornwell i Scarpetta, van néixer a Miami, estan divorciades i tenen una relació complicada amb els seus progenitors.

Patriciacornwell_rodonaPatricia Cornwell a les biblioteques de VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari