Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Camí als Òscars: Winter’s Bone

Winter’s BoneWinter’s bone

Millor pel·lícula
Millor actriu protagonista: Jennifer Lawrence
Millor actor de repartiment: John Hawkes
Millor guió adaptat: Debra Granik i Anne Rosellini

Desoladora del primer a l’últim pla, poblada de mirades agres, d’humanitat gèlida a flor de pell, de neguit i vergonya, Winter’s Bone traspua tensió per totes les seves escenes, però no per la inèrcia fosca del relat pseudo noir, sinó per la inhòspita naturalesa humana que la pobla. Debra Granik esquitxa el seu notable treball de implícita violència, de rancor engarrotat mentre es recrea en una coreografia sonora i visual impregnada de sinistre naturalisme, sense intent de treva.

Granik també aconsegueix treure el millor d’un repartiment en estat de gràcia, en la qual no només destaca l’ascendent Jennifer Lawrence, sinó dels seus secundaris, tant novells amb una intuïció interpretativa sorprenent, com aquells consagrats a la televisió com el també nominat John Hawkes o el cameo de l’enyorada Laura Palmer, l’actriu Sheryl Lee, en un genial gest de complicitat.

Aquesta pel·lícula és generosa en el retrat d’ambients i personatges, molt astuta en la dosificació i detalls de la trama, que ronca al voltant de l’espectador sense deixar-se veure amb claredat, sinó suggerint. La història és òbviament dramàtica, però el seu clima és negre tèrbol i manté un equilibri molt cinematogràfic entre el que mostra (els tipus i entorns) i el que eludeix (les causes del drama), fins a aconseguir una conversió molt complexa.

Millor guió adaptat

127 horas de Danny Boyle y Simon Beaufoy

La red social de Aaron Sorkin

Toy story 3 de Michael Arndt. Story by John Lasseter, Andrew Stanton y Lee Unkrich

Valor de ley de Joel Coen y Ethan Coen

Winter’s bone de Debra Granik y Anne Rosellini

En aquest premi hi ha un favorit molt clar, amb el permís de Debra Granik, es tracta d’Aaron Sorkin pel seu magnífic treball d’adaptació a The Social Network.

Biblioteca Joan Oliva i Milà

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari